Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo pyszne jako dodatek. W sosie holenderskim z dodatkiem galki muszkatalowej. Szybkie i proste w przygotowaniu.
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 216
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 775
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 909
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 121
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2805
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 216
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 775
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 909
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 121
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2805
Składniki
Brukselke obieramy z wierzchnich lisci, dokladnie myjemy w cieplej wodzie, zalewamy tak, aby kapustki nie byly w pelni przykryte, dodajemy pol lyzeczki soli i gotujemy od momentu wrzenia wody na malym ogniu pod pokrywa 10-12 minut. Durszlak stawiamy na mniejszym garnku i wylewamy na niego brukselke. Chodzi o to aby zachowac wode z gotowania brukselki do przygotowania sosu . Odmierzamy z tego 400 ml, ponownie stawiamy na palniku i dodajemy sos holenderski w proszku (od Maggi) dla 500 ml. Energicznie mieszamy i gotujemy 2 minutki. Do sosu dodajemy pol swiezo startej galki muszkatalowej, 1 lyzke masla, troche czarnego pieprzu. Brukselke polewamy sosem - i gotowe. Smacznego zycze.