Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo pyszne jako dodatek. W sosie holenderskim z dodatkiem galki muszkatalowej. Szybkie i proste w przygotowaniu.
Kolejne danie typu fit. Ale nie, nie, fit nie znaczy bezpłciowe, niedobre. Wp...
Odsłon: 10541
Puszyste kluseczki kładzione , podane na słodko to szybki obiad gotowy w kwad...
Odsłon: 904
Maj to miesiąc szparagów. Uwielbiam wiosnę między innymi dlatego, że obfituje...
Odsłon: 85
Puszyste kluseczki kładzione , podane na słodko to szybki obiad gotowy w kwad...
Odsłon: 904
Maj to miesiąc szparagów. Uwielbiam wiosnę między innymi dlatego, że obfituje...
Odsłon: 85
Składniki
Brukselke obieramy z wierzchnich lisci, dokladnie myjemy w cieplej wodzie, zalewamy tak, aby kapustki nie byly w pelni przykryte, dodajemy pol lyzeczki soli i gotujemy od momentu wrzenia wody na malym ogniu pod pokrywa 10-12 minut. Durszlak stawiamy na mniejszym garnku i wylewamy na niego brukselke. Chodzi o to aby zachowac wode z gotowania brukselki do przygotowania sosu . Odmierzamy z tego 400 ml, ponownie stawiamy na palniku i dodajemy sos holenderski w proszku (od Maggi) dla 500 ml. Energicznie mieszamy i gotujemy 2 minutki. Do sosu dodajemy pol swiezo startej galki muszkatalowej, 1 lyzke masla, troche czarnego pieprzu. Brukselke polewamy sosem - i gotowe. Smacznego zycze.
Przepisy Dodatki
Dodatki
Pasta do chleba z makreli w oleju.
Dodatki
Masło
Dodatki
Czipsy truskawkowe
Dodatki
Sos cumberland
Pasta do chleba z makreli w oleju.
Pasta do chleba zrobiona jest z makreli w oleju z dodatkiem pokrojonej drobno...
Odsłon: 374
Masło
Nie ma to jak domowe masło, lekkie o śmietankowym smaku i łatwiej rozsmarowuj...
Odsłon: 168