Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealna jako dodatek do śledzi, można ją również z powodzeniem wykorzystywać jako dodatek do obiadu. Pyszna, delikatna w smaku, lekko słodkawa, pachnąca liściem laurowym, zielem angielskim. Co ważne jest gotowa do spożycia od razu po zrobieniu (wystarczy ją wystudzić), można także zamknąć ją w słoiku razem z zalewą (również po wystudzeniu) i przechowywać w lodówce. I jeszcze jedna możliwość: Cebulę razem z zalewą (zagotowane) wlewamy do wyparzonych słoików, zakręcamy, odwracamy do góry dnem, odstawiamy do wystudzenia. Można przechowywać jak każde inne przetwory na zimę.
        
        
        
            
            wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 231768
            Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4963
            To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 36392
            
            wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 231768
            Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4963
            To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 36392
        
        
                Składniki
Cebulę obieramy, kroimy w piórka. Składniki przeznaczone na zalewę wkładamy do garnka, całość doprowadzamy do wrzenia. Na wrzącą zalewę wrzucamy cebulę, gotujemy 3- 4 minuty. Następnie całość odstawiamy do wystudzenia. Zimną cebulę wykorzystujemy od razu lub razem z zalewą przekładamy do słoika, zakręcamy i wstawiamy do lodówki. Możemy przechowywać w ten sposób kilka dni, nie wiem czy dłużej, bo nie sprawdzałam. Smacznego.