Dodatki Przepis na:
Przepisów i artykułów: 799 Ocena: 49646
Dodano: 28.12.2014
Odsłon: 3484
5-6 os. | 30 min | łatwe | tanie |
Cebulę obieramy, kroimy w piórka. Składniki przeznaczone na zalewę wkładamy do garnka, całość doprowadzamy do wrzenia. Na wrzącą zalewę wrzucamy cebulę, gotujemy 3- 4 minuty. Następnie całość odstawiamy do wystudzenia. Zimną cebulę wykorzystujemy od razu lub razem z zalewą przekładamy do słoika, zakręcamy i wstawiamy do lodówki. Możemy przechowywać w ten sposób kilka dni, nie wiem czy dłużej, bo nie sprawdzałam.
Smacznego.
Na skróty
Komentarze do przepisu (2)

zonia48 04 grudnia 2015Zgłoś do usunięcia
Na 4 szt. cebuli aż tyle zalewy potrzeba?2 Kto głosował? | Odpowiedz

aaasikkk 28 grudnia 2014Zgłoś do usunięcia
Cebulę z zalewy octowej do tej pory kosztowałam jedynie w postaci części sałatki wekowanej w takowej zalewie. Koniecznie muszę wypróbować Twój przepis! Zapowiada się bardzo ciekawie :)3 Kto głosował? | Odpowiedz