Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealna jako dodatek do śledzi, można ją również z powodzeniem wykorzystywać jako dodatek do obiadu. Pyszna, delikatna w smaku, lekko słodkawa, pachnąca liściem laurowym, zielem angielskim. Co ważne jest gotowa do spożycia od razu po zrobieniu (wystarczy ją wystudzić), można także zamknąć ją w słoiku razem z zalewą (również po wystudzeniu) i przechowywać w lodówce. I jeszcze jedna możliwość: Cebulę razem z zalewą (zagotowane) wlewamy do wyparzonych słoików, zakręcamy, odwracamy do góry dnem, odstawiamy do wystudzenia. Można przechowywać jak każde inne przetwory na zimę.
Przepis dnia
Czebureki - przysmak tatarski, wersja mini i wyrób domowy. Te pierożki nie w...
Odsłon: 67516
Polecam to zniewalające danie. Łosoś oprószony cytrynowym pieprzem, szpinak d...
Odsłon: 1860
Przepis dnia
Czebureki - przysmak tatarski, wersja mini i wyrób domowy. Te pierożki nie w...
Odsłon: 67516
Polecam to zniewalające danie. Łosoś oprószony cytrynowym pieprzem, szpinak d...
Odsłon: 1860
Składniki
Cebulę obieramy, kroimy w piórka. Składniki przeznaczone na zalewę wkładamy do garnka, całość doprowadzamy do wrzenia. Na wrzącą zalewę wrzucamy cebulę, gotujemy 3- 4 minuty. Następnie całość odstawiamy do wystudzenia. Zimną cebulę wykorzystujemy od razu lub razem z zalewą przekładamy do słoika, zakręcamy i wstawiamy do lodówki. Możemy przechowywać w ten sposób kilka dni, nie wiem czy dłużej, bo nie sprawdzałam. Smacznego.