Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Słodka, miękka, puszysta chałka z chrupiącą skórką o cynamonowym aromacie.
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 14053
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1618
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 15956
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6430
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 14053
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1618
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 15956
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6430
Składniki
Misę maszynki i mieszadło smarujemy olejem. Wkładamy składniki w następującej kolejności: mokre - suche - drożdże. Ustawiamy maszynę na program na białe lekkie pieczywo (lub słodkie). U mnie najlepiej sprawdza się program French albo Sweet. Resztę zrobi za nas automat.
Po upieczeniu chałkę wyjmujemy i zostawiamy do ostudzenia na kratce wyłożonej papierem śniadaniowym. Pieczywo jest wyjątkowo lekkie i puszyste, ale nie kruszy się.