Dodatki Przepis na:
Przepisów i artykułów: 378 Ocena: 3477
Dodano: 26.01.2021
Odsłon: 297
> 6 os. | > 60 min | łatwe | tanie |
Misę maszynki i mieszadło smarujemy olejem. Wkładamy składniki w następującej kolejności:
mokre - suche - drożdże.
Ustawiamy maszynę na program na białe lekkie pieczywo (lub słodkie). U mnie najlepiej sprawdza się program French albo Sweet.
Resztę zrobi za nas automat.
Po upieczeniu chałkę wyjmujemy i zostawiamy do ostudzenia na kratce wyłożonej papierem śniadaniowym.
Pieczywo jest wyjątkowo lekkie i puszyste, ale nie kruszy się.
Na skróty
Komentarze do przepisu (2)

Dolcevita-in-my-kitchen 27 styczniaZgłoś do usunięcia
Jaka pulchna i mieciutka :)1 Kto głosował? | Odpowiedz

fafiatko 26 styczniaZgłoś do usunięcia
Zjadlabym sama, jeszcze ciepla :)1 Kto głosował? | Odpowiedz