Do góry

Dodatki Przepis na:

Chleb na piwie w 1 godzinę

Chleb na  piwie w 1 godzinę

Autor:

Przepisów i artykułów: 53 Ocena: 512

Dodano:

Odsłon: 2247

Pyszny słono-słodki chleb na ciemnym piwie z chrupiącą skórką. Możemy się nim zajadać cały dzień. Zapraszam na filmik .

Składniki

  • 800 g mąki pszennej
  • 50 g cukru
  • 2 łyżki proszku do pieczenia
  • 2 lyżeczki soli
  • 340 ml ciemnego piwa
  • 2 średnie jajka
5-6 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Chleb na piwie w 1 godzinę

Przygotowanie

  1. W misce wymieszaj mąkę, proszek do pieczenia, sól i cukier.
    Dodaj piwo zamieszaj dwa razy oraz dodaj lekko ubite jajka ,wymieszaj całość łyżką.
    Teraz zagnieć ciasto.
    Do przygotowanej foremki (moja 16 na 35) na chleb wyłóż ciasto .

  2. Piekarnik nagrzewamy do 200 stopni ,do nagrzanego piekarnika wstaw ciasto na środkową półkę. Pieczemy w temperaturze 200 stopni funkcja góra , dół przez 1 godzinę.
    BEZ TERMOOBIEGU.

  3. Po upieczeniu wyjmij z formy i ostudź przed podaniem.

    Zapraszam na mój kanał na YT -Mangiare u Ewki na filmik

Twoje notatki do przepisu

Wideo do przepisu:

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń