Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny słono-słodki chleb na ciemnym piwie z chrupiącą skórką. Możemy się nim zajadać cały dzień. Zapraszam na filmik .
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1512
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 231906
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 5030
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1512
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 231906
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 5030
Składniki
W misce wymieszaj mąkę, proszek do pieczenia, sól i cukier. Dodaj piwo zamieszaj dwa razy oraz dodaj lekko ubite jajka ,wymieszaj całość łyżką. Teraz zagnieć ciasto. Do przygotowanej foremki (moja 16 na 35) na chleb wyłóż ciasto .
Piekarnik nagrzewamy do 200 stopni ,do nagrzanego piekarnika wstaw ciasto na środkową półkę. Pieczemy w temperaturze 200 stopni funkcja góra , dół przez 1 godzinę. BEZ TERMOOBIEGU.
Po upieczeniu wyjmij z formy i ostudź przed podaniem. Zapraszam na mój kanał na YT -Mangiare u Ewki na filmik