Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Takie chlebki również możemy przygotować na Święta jako dodatek do mięsa, zamiast zwykłego chleba. Przygotowanie jest proste i szybkie. Każdy Sobie poradzi.
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 94
Delikatna w smaku. pożywna jako danie jednogarnkowe.
Odsłon: 181
Smakowity dodatek do mięsa z grilla. Sos na bazie jogurtu, majonezu, czosnku...
Odsłon: 1253
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 498
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 94
Delikatna w smaku. pożywna jako danie jednogarnkowe.
Odsłon: 181
Smakowity dodatek do mięsa z grilla. Sos na bazie jogurtu, majonezu, czosnku...
Odsłon: 1253
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 498
Składniki
1. Koperek drobno siekam, czosnek obieram, przeciskam przez praskę. Ser feta rozdrabniam widelcem, wsypuję pieprz i wszystko razem dokładnie mieszam. 2. Drożdże rozrabiam w letniej wodzie. 3. Do miski wsypuję mąkę, sól, wlewam wodę z drożdżami, oliwę z oliwek, wyrabiam ciasto i odstawiam na 30 minut w ciepłem miejsce. 4. Następnie do wyrośniętego ciasta dodaję ser feta z czosnkiem i koperkiem, chwilkę wyrabiam do momentu połączenia się składników.
5. Ciasto wykładam na blat oprószony mąkę, dzielę na 8 kulek, rozpłaszczam dłonią. Placki układam na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, piekę w rozgrzanym piekarniku 15 minut w 200°C.
6. Chlebki gotowe. 7. Smacznego.