Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Takie chlebki również możemy przygotować na Święta jako dodatek do mięsa, zamiast zwykłego chleba. Przygotowanie jest proste i szybkie. Każdy Sobie poradzi.
Pomysł na grzyby w sosie serowym. Nie muszą to być pieczarki, mogą być boczni...
Odsłon: 115
Szybkie i proste muffinki z egzotycznymi owocami - mango i ananasem oraz doda...
Odsłon: 57
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 312
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1440
Pomysł na grzyby w sosie serowym. Nie muszą to być pieczarki, mogą być boczni...
Odsłon: 115
Szybkie i proste muffinki z egzotycznymi owocami - mango i ananasem oraz doda...
Odsłon: 57
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 312
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1440
Składniki
1. Koperek drobno siekam, czosnek obieram, przeciskam przez praskę. Ser feta rozdrabniam widelcem, wsypuję pieprz i wszystko razem dokładnie mieszam. 2. Drożdże rozrabiam w letniej wodzie. 3. Do miski wsypuję mąkę, sól, wlewam wodę z drożdżami, oliwę z oliwek, wyrabiam ciasto i odstawiam na 30 minut w ciepłem miejsce. 4. Następnie do wyrośniętego ciasta dodaję ser feta z czosnkiem i koperkiem, chwilkę wyrabiam do momentu połączenia się składników.
5. Ciasto wykładam na blat oprószony mąkę, dzielę na 8 kulek, rozpłaszczam dłonią. Placki układam na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, piekę w rozgrzanym piekarniku 15 minut w 200°C.
6. Chlebki gotowe. 7. Smacznego.