Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szukasz nietuzinkowego dodatku do obiadu? Wypróbuj przepis na chrupiące paluszki ziemniaczane. Świetnie będą się komponować z gulaszem, wieprzowymi bitkami czy pulpecikami w kremowym sosie.
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5536
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1024
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12028
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5130
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1455
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5536
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1024
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12028
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5130
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1455
Składniki
Ziemniaki obierz ze skórki, pokrój na mniejsze części i ugotuj do miękkości w osolonej wodzie.
Ugotowane ziemniaki przeciśnij przez praskę lub rozgnieć za pomocą tłuczka. Następnie wymieszaj ze skrobią ziemniaczaną i przyprawami.
Z powstałej masy formuj rulony o długości 8 cm. Każdy z nich obtaczaj w sezamie i smaż na głębokim tłuszczu do zarumienienia.