Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szukasz nietuzinkowego dodatku do obiadu? Wypróbuj przepis na chrupiące paluszki ziemniaczane. Świetnie będą się komponować z gulaszem, wieprzowymi bitkami czy pulpecikami w kremowym sosie.
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 1768
Gulasz z mięsa wieprzowego -delikatnej i lekko tłustej łopatki z dodatkiem wa...
Odsłon: 252
Szybka, prosta w przygotowaniu sałatka z kilku składników, które zazwyczaj ma...
Odsłon: 21749
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 1768
Gulasz z mięsa wieprzowego -delikatnej i lekko tłustej łopatki z dodatkiem wa...
Odsłon: 252
Szybka, prosta w przygotowaniu sałatka z kilku składników, które zazwyczaj ma...
Odsłon: 21749
Składniki
Ziemniaki obierz ze skórki, pokrój na mniejsze części i ugotuj do miękkości w osolonej wodzie.
Ugotowane ziemniaki przeciśnij przez praskę lub rozgnieć za pomocą tłuczka. Następnie wymieszaj ze skrobią ziemniaczaną i przyprawami.
Z powstałej masy formuj rulony o długości 8 cm. Każdy z nich obtaczaj w sezamie i smaż na głębokim tłuszczu do zarumienienia.