Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szukasz nietuzinkowego dodatku do obiadu? Wypróbuj przepis na chrupiące paluszki ziemniaczane. Świetnie będą się komponować z gulaszem, wieprzowymi bitkami czy pulpecikami w kremowym sosie.
Kto nie lubi gulaszu z wieprzowego lub wołowego? Chyba każdy oprócz wegetaria...
Odsłon: 35
Zdrowe, smaczne, proste w wykonaniu, pasujące smakiem prawie do każdego mięs...
Odsłon: 75
Oponki z frytkownicy beztłuszczowej smakują tak samo dobrze jak zwykłe pączki...
Odsłon: 11802
Z podróży kulinarnych Makłowicza. Jej kremowość bakłażan w pełnej krasie.
Odsłon: 199
Kto nie lubi gulaszu z wieprzowego lub wołowego? Chyba każdy oprócz wegetaria...
Odsłon: 35
Zdrowe, smaczne, proste w wykonaniu, pasujące smakiem prawie do każdego mięs...
Odsłon: 75
Oponki z frytkownicy beztłuszczowej smakują tak samo dobrze jak zwykłe pączki...
Odsłon: 11802
Z podróży kulinarnych Makłowicza. Jej kremowość bakłażan w pełnej krasie.
Odsłon: 199
Składniki
Ziemniaki obierz ze skórki, pokrój na mniejsze części i ugotuj do miękkości w osolonej wodzie.
Ugotowane ziemniaki przeciśnij przez praskę lub rozgnieć za pomocą tłuczka. Następnie wymieszaj ze skrobią ziemniaczaną i przyprawami.
Z powstałej masy formuj rulony o długości 8 cm. Każdy z nich obtaczaj w sezamie i smaż na głębokim tłuszczu do zarumienienia.