Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szukasz nietuzinkowego dodatku do obiadu? Wypróbuj przepis na chrupiące paluszki ziemniaczane. Świetnie będą się komponować z gulaszem, wieprzowymi bitkami czy pulpecikami w kremowym sosie.
Dni spędzone na działce przy pracy powodują, że trzeba zrobić kolację przy ni...
Odsłon: 59
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 446
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1383
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1861
Dni spędzone na działce przy pracy powodują, że trzeba zrobić kolację przy ni...
Odsłon: 59
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 446
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1383
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1861
Składniki
Ziemniaki obierz ze skórki, pokrój na mniejsze części i ugotuj do miękkości w osolonej wodzie.
Ugotowane ziemniaki przeciśnij przez praskę lub rozgnieć za pomocą tłuczka. Następnie wymieszaj ze skrobią ziemniaczaną i przyprawami.
Z powstałej masy formuj rulony o długości 8 cm. Każdy z nich obtaczaj w sezamie i smaż na głębokim tłuszczu do zarumienienia.