Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Chrzan na który przepis zdradziła mi kiedyś teściowa obowiązkowo pojawia się na wielkanocnym stole. Delikatnie słodki, delikatnie chrzanowy. Idealny dodatek do wielkanocnych wędlin i jajek.
Rozpływające się w ustach kremowe bakłażany. Odpowiednio przygotowane nie zas...
Odsłon: 309
Połączenie luksusu i smaku za niewielką cenę. Znacie i na pewno kochacie. Al...
Odsłon: 1435
Po upieczeniu skrzydełek zostało nam sosiku na dnie blachy, którego użyliśmy...
Odsłon: 448
Klasyka kilku europejskich kuchni, bo polskiej i ukraińskiej. Są bardzo smacz...
Odsłon: 1154
Rozpływające się w ustach kremowe bakłażany. Odpowiednio przygotowane nie zas...
Odsłon: 309
Połączenie luksusu i smaku za niewielką cenę. Znacie i na pewno kochacie. Al...
Odsłon: 1435
Po upieczeniu skrzydełek zostało nam sosiku na dnie blachy, którego użyliśmy...
Odsłon: 448
Klasyka kilku europejskich kuchni, bo polskiej i ukraińskiej. Są bardzo smacz...
Odsłon: 1154
Składniki
Wodę, ocet i cukier mieszamy i gotujemy. Gdy cukier się rozpuści i całość zacznie wrzeć wlewamy jajka wcześniej wybite do miseczki. Zmniejszamy płomień gazu i delikatnie mieszamy co jakiś czas aby jajka się ścinały. Można utworzyć jednolitą gładką konsystencję ja jednak preferuję gdy widać kawałki ściętego białka. Po kilku minutach gdy jajka całkiem się zetną dodajemy chrzan ze słoiczka i mieszamy gotując jeszcze przez chwilę.