Do góry

Dodatki Przepis na:

Chrzan Babci Marii

Chrzan Babci Marii

Autor:

Przepisów i artykułów: 106 Ocena: 1838

Dodano:

Odsłon: 19243

Chrzan na który przepis zdradziła mi kiedyś teściowa obowiązkowo pojawia się na wielkanocnym stole. Delikatnie słodki, delikatnie chrzanowy. Idealny dodatek do wielkanocnych wędlin i jajek.
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Wodę, ocet i cukier mieszamy i gotujemy. Gdy cukier się rozpuści i całość zacznie wrzeć wlewamy jajka wcześniej wybite do miseczki. Zmniejszamy płomień gazu i delikatnie mieszamy co jakiś czas aby jajka się ścinały. Można utworzyć jednolitą gładką konsystencję ja jednak preferuję gdy widać kawałki ściętego białka. Po kilku minutach gdy jajka całkiem się zetną dodajemy chrzan ze słoiczka i mieszamy gotując jeszcze przez chwilę.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (5)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Ewaaa 23 marca 2014 bardzo ciekawy przepis :), uwielbiam chrzanowe klimaty :), zabieram, zostawiam kciuka i pozdrawiam :) Odpowiedzi: 1 ▼

4 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

renka 23 marca 2014 Chętnie bym wypróbowała ,ale jak dać 3 łyżki jajka? może 3 sztuki -) Odpowiedzi: 1 ▼

5 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń