Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Może stanowić pyszny dodatek do ryżu, bądź być podana na zimno jako sałatka.
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19393
Każdy uwielbia chrupiące gofry, jeszcze lekko ciepłe, szczególnie z dodatkiem...
Odsłon: 13112
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1758
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 232227
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19393
Każdy uwielbia chrupiące gofry, jeszcze lekko ciepłe, szczególnie z dodatkiem...
Odsłon: 13112
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1758
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 232227
Składniki
Cukinie umyć, przeciąć na pół. Wydrążyć pestki i włókienka. Następnie zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Cebulę, paprykę drobno pokroić w kostkę. W rondlu rozgrzać olej, dodać cebulę, podsmażyć aż się zeszkli. Dodać paprykę, cukinię oraz przyprawy i dusić około 30 min (do miękkości). Po tym czasie dodać pomidory z puszki. Dusić razem 10 minut. Zamiast pomidorów z puszki można dodać 3-4 łyżki koncentratu pomidorowego. Zamiast cukinii można użyć kabaczka, należy go wcześniej obrać.