Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Może stanowić pyszny dodatek do ryżu, bądź być podana na zimno jako sałatka.
Sezon na szparagi w pełni, więc zajadamy się nimi na różne sposoby, najczęści...
Odsłon: 1395
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 333
Sezon na szparagi w pełni, więc zajadamy się nimi na różne sposoby, najczęści...
Odsłon: 1395
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 333
Składniki
Cukinie umyć, przeciąć na pół. Wydrążyć pestki i włókienka. Następnie zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Cebulę, paprykę drobno pokroić w kostkę. W rondlu rozgrzać olej, dodać cebulę, podsmażyć aż się zeszkli. Dodać paprykę, cukinię oraz przyprawy i dusić około 30 min (do miękkości). Po tym czasie dodać pomidory z puszki. Dusić razem 10 minut. Zamiast pomidorów z puszki można dodać 3-4 łyżki koncentratu pomidorowego. Zamiast cukinii można użyć kabaczka, należy go wcześniej obrać.