Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przyrządzona w ten sposób cukinia pasuje do mięsa pieczonego na ruszcie
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 513
Nasza babcia Ksenia gotowała na wigilię zupę grzybową z kaszą gryczaną. Jedli...
Odsłon: 282
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9750
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1143
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4492
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 513
Nasza babcia Ksenia gotowała na wigilię zupę grzybową z kaszą gryczaną. Jedli...
Odsłon: 282
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9750
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1143
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4492
Składniki
Pomidora sparzyłem, usunąłem trzpień, pokroiłem w paski. Czosnek rozgniotłem. Cukinię po umyciu pokroiłem w słupki, grube na 1 cm i długie na ok. 4 cm. Kawałki cukinii lekko posoliłem, mieszając smażyłem w woku na 2 łyżkach oleju arachidowego 6-8 minut, a gdy się usmażyły odsunąłem na brzeg woka.
Na pozostałym oleju podsmażyłem pomidora razem z czosnkiem, wymieszałem z cukinią. Mocno doprawiłem solą, sosem sojowym, cukrem i pastą chili.