Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przyrządzona w ten sposób cukinia pasuje do mięsa pieczonego na ruszcie
Pomidora sparzyłem, usunąłem trzpień, pokroiłem w paski. Czosnek rozgniotłem.
Cukinię po umyciu pokroiłem w słupki, grube na 1 cm i długie na ok. 4 cm.
Kawałki cukinii lekko posoliłem, mieszając smażyłem w woku na 2 łyżkach oleju arachidowego 6-8 minut, a gdy się usmażyły odsunąłem na brzeg woka.
Na pozostałym oleju podsmażyłem pomidora razem z czosnkiem, wymieszałem z cukinią.
Mocno doprawiłem solą, sosem sojowym, cukrem i pastą chili.
Bardzo szybkie, łatwe i tanie azjatyckie danie. Smażony ryż i warzywa z Woka.
Odsłon: 1392
Zupa idealna na taką mroźną pogodę ❆...rozgrzewająca i bardzo aromatyczna. Po...
Odsłon: 1744
Ja dziś miałem jeszcze ochotę na jakiś orzeźwiający napój. Jest nim lemoniada...
Odsłon: 21
Wędzona makrela jest bardzo pożywna, bogata w białko i kwasy tłuszczowe Omega...
Odsłon: 1561
Sałatka Caprese to prawdziwa wizytówka aromatycznej Italii. Ze względu na kol...
Odsłon: 1411
Kiedy lato za oknem, to w taką pogodę świetnie wpasuje się deser truskawkowy...
Odsłon: 129
Cacio e pepe jest rzymskim daniem i oznacza dosłownie „ser i pieprz”. Ten min...
Odsłon: 1328
Ja dziś miałem jeszcze ochotę na jakiś orzeźwiający napój. Jest nim lemoniada...
Odsłon: 21
Wędzona makrela jest bardzo pożywna, bogata w białko i kwasy tłuszczowe Omega...
Odsłon: 1561
Sałatka Caprese to prawdziwa wizytówka aromatycznej Italii. Ze względu na kol...
Odsłon: 1411
Kiedy lato za oknem, to w taką pogodę świetnie wpasuje się deser truskawkowy...
Odsłon: 129
Cacio e pepe jest rzymskim daniem i oznacza dosłownie „ser i pieprz”. Ten min...
Odsłon: 1328
Składniki
Pomidora sparzyłem, usunąłem trzpień, pokroiłem w paski. Czosnek rozgniotłem. Cukinię po umyciu pokroiłem w słupki, grube na 1 cm i długie na ok. 4 cm. Kawałki cukinii lekko posoliłem, mieszając smażyłem w woku na 2 łyżkach oleju arachidowego 6-8 minut, a gdy się usmażyły odsunąłem na brzeg woka.
Na pozostałym oleju podsmażyłem pomidora razem z czosnkiem, wymieszałem z cukinią. Mocno doprawiłem solą, sosem sojowym, cukrem i pastą chili.
Przepisy Dodatki
Dodatki
Salceson z golonki.
Dodatki
Pieczone nadzionko
Dodatki
Ciasto na pierogi bez jajka
Dodatki
Fasolka szparagowa z piekarnika
Salceson z golonki.
Salceson zrobiony jest z tylnej golonki i przednich goleni wieprzowych, salce...
Odsłon: 74
Pieczone nadzionko
Przy okazji faszerowania kurczaka przygotowałam też pieczone nadzienie. W sam...
Odsłon: 173