Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przyrządzona w ten sposób cukinia pasuje do mięsa pieczonego na ruszcie
Delikatna w smaku. pożywna jako danie jednogarnkowe.
Odsłon: 111
Smakowity dodatek do mięsa z grilla. Sos na bazie jogurtu, majonezu, czosnku...
Odsłon: 1112
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 448
Delikatna w smaku. pożywna jako danie jednogarnkowe.
Odsłon: 111
Smakowity dodatek do mięsa z grilla. Sos na bazie jogurtu, majonezu, czosnku...
Odsłon: 1112
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 448
Składniki
Pomidora sparzyłem, usunąłem trzpień, pokroiłem w paski. Czosnek rozgniotłem. Cukinię po umyciu pokroiłem w słupki, grube na 1 cm i długie na ok. 4 cm. Kawałki cukinii lekko posoliłem, mieszając smażyłem w woku na 2 łyżkach oleju arachidowego 6-8 minut, a gdy się usmażyły odsunąłem na brzeg woka.
Na pozostałym oleju podsmażyłem pomidora razem z czosnkiem, wymieszałem z cukinią. Mocno doprawiłem solą, sosem sojowym, cukrem i pastą chili.