Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
bardzo lubię taką cukinię, mocno przypieczona ale nie "rozgotowana", może być lekką kolacją lub dodatkiem do mięsnego obiadu
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 1849
Polecam, pychota.
Odsłon: 610
Zwykła surówka z rzodkwi i marchewki , za to soczysta i pięknie podana.
Odsłon: 507
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 1849
Polecam, pychota.
Odsłon: 610
Zwykła surówka z rzodkwi i marchewki , za to soczysta i pięknie podana.
Odsłon: 507
Składniki
1. cukinię kroimy w 1-1,5 cm plastry ( cukinia musi mieć miękką skórę), 2. na patelni rozgrzewamy niewielką ilość oleju, smazymy cukinię z jednej strony ok 5 min, przewracamy, posypujemy kucharkiem i smazymy kolejne 5 min (jesli chcemy bardziej miękką, możemy podlać odrobiną wody), smacznego