Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
bardzo lubię taką cukinię, mocno przypieczona ale nie "rozgotowana", może być lekką kolacją lub dodatkiem do mięsnego obiadu
Prosta sałatka z rzodkiewki, ogórka i sałaty strzępiastej polana sosem majone...
Odsłon: 329
Dla niektórych to pyszna przekąska, dla mnie to główny posiłek - strudel z ko...
Odsłon: 70
Zielona prażona pszenica Freekeh, Kasza Gryczana, Pęczak, pieczona kiełbaska...
Odsłon: 116
Prosta sałatka z rzodkiewki, ogórka i sałaty strzępiastej polana sosem majone...
Odsłon: 329
Dla niektórych to pyszna przekąska, dla mnie to główny posiłek - strudel z ko...
Odsłon: 70
Zielona prażona pszenica Freekeh, Kasza Gryczana, Pęczak, pieczona kiełbaska...
Odsłon: 116
Składniki
1. cukinię kroimy w 1-1,5 cm plastry ( cukinia musi mieć miękką skórę), 2. na patelni rozgrzewamy niewielką ilość oleju, smazymy cukinię z jednej strony ok 5 min, przewracamy, posypujemy kucharkiem i smazymy kolejne 5 min (jesli chcemy bardziej miękką, możemy podlać odrobiną wody), smacznego