Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Domowa ćwikła nie ma sobie równych. Najlepiej smakuje z dodatkiem świeżo tartego chrzanu. Siostra Anastazja dodaje do niej również jeden nietypowy składnik jakim jest wino! Wystarczy mała lampka czerwonego, wytrawnego wina, aby podbić smak i nadać ćwikle wyrazistego charakteru. Koniecznie wypróbujcie ten przepis już teraz! Ćwikła przechowywana w zamkniętym słoiczku w lodówce spokojnie zachowa świeżość do 2-3 tygodni.
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 203
Smak dzieciństwa, czyli domowe wafle przekładane masą na bazie galaretki i ml...
Odsłon: 333
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 203
Smak dzieciństwa, czyli domowe wafle przekładane masą na bazie galaretki i ml...
Odsłon: 333
Składniki
Buraczki umyj, dokładnie wyszczotkuj i przełóż do garnka. Zalej gorącą wodą i gotuj pod przykryciem do miękkości.
Ugotowane buraki odcedź i pozostaw do ostygnięcia. Następnie obierz ze skórki i zetrzyj na tarce z małymi oczkami.
Chrzan umyj, obierz i zetrzyj na tarce z małymi oczkami. Starty chrzan skrop sokiem z cytryny.
Do dużej miski przełóż starte buraki, dodaj chrzan, czerwone, wytrawne wino. Całość dopraw solą i pieprzem. Ćwikłę wymieszaj i przełóż do słoiczków.
Gotową ćwikłę przechowuj w lodówce. Podawaj jako dodatek do pieczonego mięsa.