Do góry

Dodatki Przepis na:

Cytrynowy Curd Cytrynowy Krem

Cytrynowy Curd Cytrynowy Krem

Autor:

Przepisów i artykułów: 83 Ocena: 339

Dodano:

Odsłon: 2266

Pyszny cytrynowy krem do ciast,tortów ,babeczek!POLECAM!

Składniki

  • 3 cytryny,sok z nich wycisniety i otarta z nich skórke
  • 2 jajka,2 zóltka,200g cukru
  • 1 lyzeczka czubata skrobi,2 lyzeczki oliwy
> 6 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Cytrynowy Curd Cytrynowy Krem

Przygotowanie

  1. Wszystkie skladniki oprucz oliwy dodajemy do garnuszka i doprowadzamy do wrzenia na malym ogniu,ciagle mieszajac,zeby nam sie ta masa nie przypalila.Nastepnie dodajemy oliwy,mieszamy i gotowe.

  2. Przekladamy do sloiczka i zostawiamy do ostygniecia.Zamykamy i przechowujemy w lodówce do ok.7 dni.

Twoje notatki do przepisu

Wideo do przepisu:

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń