Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Czy zjedlibyście takie czekoladowe cukierki ? Można je zrobić samemu, nie ma przy nich dożo pracy a efekt końcowy jest bardzo efektowny. Użyłam ich do dekoracji tortu. W Brazylii te cukierki nazywane są Brigadeiro i mieszkańcy robią je w prawie każde święto.
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113068
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 453
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 795
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 595
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113068
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 453
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 795
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 595
Składniki
ważne ! Musimy przygotować; patelnię teflonową z grubym dnem i łyżkę silikonową Masło kładziemy na podgrzaną patelnię. Patelnia ma być na małym ogniu. Do roztopionego masła, wlewamy mleko z puszki. Mieszamy do połączenia składników. Do masy wsypujemy kakao. Cały czas mieszamy, nie dopuszczając do przypalenia. Jeśli o mnie chodzi, moje mieszanie trwało pół godziny. Po czym poznajemy, ze należy zakończyć podgrzewanie masy ? Gdy jest ona na tyle gęsta, gdy przejedziemy pośrodku łyżką pojawi się dno patelni. I masa nie zlewa się ze sobą około kilka sekund. Ciepłą masę wylewamy na płytki duży talerz. Studzimy. Ja nakryłam folią spożywczą. Zimną masę nabieramy łyżeczką i formujemy kulki. Dłonie po stronie wewnętrznej trzeba delikatnie za każdym razem smarować masłem. Każdego cukierka obtaczamy w dowolnej posypce. Jeżeli masa nie zgęstnieje jak należy, nie przejmuj się. Można ją dać do salaterek i zjeść łyżeczką :) Smacznego.