Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Czekoladowe naleśniki z serem i owocami polane syropem klonowym... Takie naleśniki to istna rozpusta, któż im się oprze? Koniecznie wypróbujcie! :)))
Placki z selera to świetna i nietypowa alternatywa dla klasycznych placków zi...
Odsłon: 2915
Bardzo smaczna ryba smażona. Jeśli nam zostanie, można zrobić z reszty smaczn...
Odsłon: 117
Przepis na te kulki sernikowe to świetne rozwiązanie, kiedy zostaje Ci kawałe...
Odsłon: 5321
Kotlety faszerowane szynką i serem to klasyczny przepis, który zachwyca swoim...
Odsłon: 1599
Placki z selera to świetna i nietypowa alternatywa dla klasycznych placków zi...
Odsłon: 2915
Bardzo smaczna ryba smażona. Jeśli nam zostanie, można zrobić z reszty smaczn...
Odsłon: 117
Przepis na te kulki sernikowe to świetne rozwiązanie, kiedy zostaje Ci kawałe...
Odsłon: 5321
Kotlety faszerowane szynką i serem to klasyczny przepis, który zachwyca swoim...
Odsłon: 1599
Składniki
100 ml mleka podgrzewamy i dodajemy do niego pokruszoną czekoladę. Dokładnie mieszamy. Mąkę, jajka, cukier, kakao, mleko i czekoladę łączymy ze sobą, a następnie chwilę ubijamy (mikserem lub trzepaczką). Ciasto odstawiamy na 20 minut. Po tym czasie smażymy naleśniki.
Żółtka oddzielamy od białek i ubijamy z dodatkiem cukru na puszystą, jasną masę. Rodzynki i skórkę pomarańczową siekamy na drobne kawałki i dodajemy razem z serem i ubitą pianą z białek do żółtek. Na koniec wsypujemy budyń i dokładnie mieszamy.
Naleśniki nadziewamy serem i obsmażamy z obydwu stron. Podajemy z owocami i syropem klonowym, bitą śmietaną, lub ulubionymi dodatkami.