Dodatki Przepis na:
Dip czosnkowo - koperkowy

Przepisów i artykułów: 176 Ocena: 1976
Dodano: 30.11.2019
Odsłon: 111
Na domowe imprezy najlepiej sprawdzają się szybkie i proste przekąski. A co jest najlepsze do przekąsek? Pyszny dip, u mnie głównie na bazie jogurtu z dodatkiem czosnku i świeżego koperku. Polecam
Składniki
- 1 gęsty jogurt naturalny 200 gram
- łyżka majonezu
- łyżka ketchupu pikantnego
- sól, pieprz cytrynowy
- granulowany czosnek staropolski
- 2 łyżki posiekanego koperku
1-2 os. | 15 min | łatwe | tanie |
Reklama
Reklama
Przygotowanie
-
Jogurt naturalny, majonez i ketchup łączymy. Doprawiamy solą, czosnkiem granulowanym i pieprzem cytrynowym ( wszystko na oko, wg uznania). Na koniec dodajemy 2 łyżki świeżego koperku.
Podajemy schłodzony. Dip świetnie sprawdza się do pokrojonych w słupki warzyw czy tortilli. Pyszne.
Komentarze do przepisu (0)