Do góry

Dodatki Przepis na:

Dip czosnkowo - koperkowy

Dip czosnkowo - koperkowy

Autor:

Przepisów i artykułów: 176 Ocena: 1976

Dodano:

Odsłon: 111

Na domowe imprezy najlepiej sprawdzają się szybkie i proste przekąski. A co jest najlepsze do przekąsek? Pyszny dip, u mnie głównie na bazie jogurtu z dodatkiem czosnku i świeżego koperku. Polecam

Składniki

  • 1 gęsty jogurt naturalny 200 gram
  • łyżka majonezu
  • łyżka ketchupu pikantnego
  • sól, pieprz cytrynowy
  • granulowany czosnek staropolski
  • 2 łyżki posiekanego koperku
1-2 os. 15 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Jogurt naturalny, majonez i ketchup łączymy. Doprawiamy solą, czosnkiem granulowanym i pieprzem cytrynowym ( wszystko na oko, wg uznania). Na koniec dodajemy 2 łyżki świeżego koperku.
    Podajemy schłodzony. Dip świetnie sprawdza się do pokrojonych w słupki warzyw czy tortilli. Pyszne.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń