Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Organizujesz grilla w ogrodzie, a z dodatków masz tylko ketchup i musztardę? Dość tej nudy! Dip koperkowo-ziołowy do mięs z grilla wykonasz w 10 minut. Fantastycznie smakuje także podany do ryb, szaszłyków czy grillowanych warzyw. Możesz nim także polać sałatkę albo maczać w nim frytki lub chipsy. Dip koperkowy jest inspirowany greckim sosem tzatziki, nieodłącznym elementem gyrosa. Wprowadzając tę śródziemnomorską świeżość, podkręcisz smak swoich specjałów z grilla. Sos przyda się także podczas przyjęć w ramach zimnego bufetu lub jako dodatek do mięsnych dań obiadowych.
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1108
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1094
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 13066
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1108
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1094
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 13066
Składniki
Umyj ogórki i zetrzyj na tarce jarzynowej (nie musisz obierać ze skórki) lub zmiel warzywa w malakserze. Wybierz takie, które nie mają dużych nasionek lub wydrąż gniazda nasienne.
Delikatnie posól ogórki i pozwól, aby puściły sok. Po chwili odciśnij powstały płyn. Wymieszaj jogurt z majonezem, obrany i przeciśnięty przez praskę czosnek, wyciśnięty sok z cytryny, a także pozbawione soku ogórki. Dodaj czarny, mielony pieprz oraz drobno posiekane zioła.
Jeśli nie masz świeżej zieleniny, możesz użyć ziół suszonych. Wymieszaj sos do uzyskania jednolitej konsystencji.Sos smakuje najlepiej po 30 minutach chłodzenia w lodówce, ale możesz także podać go od razu.