Do góry

Dodatki Przepis na:

Dodatek do obiadu

Dodatek do obiadu

Autor:

Przepisów i artykułów: 534 Ocena: 7893

Dodano:

Odsłon: 6015

Przygotowanie nie zajmie nawet pół godziny. Świetny dodatek do mięs, ziemniaków, kasz czy ryżu.

Składniki

  • 1 bakłażan
  • 1 marchewka
  • 1 cebula
  • 1-2 ząbki czosnku
  • przyprawy: sól, pieprz, słodka papryka
  • olej rzepakowy do smażenia
3-4 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Dodatek do obiadu

Przygotowanie

  1. Bakłażana umyć i pokroić w kostkę. Marchewkę zetrzeć na tarce. Cebulę drobno pokroić. Czosnek przepuścić przez praskę. Cebulę zeszklić na oleju. Dodać startą marchewkę i czosnek. Dusić chwilę pod przykryciem. Potem dodać kawałki bakłażana oraz przyprawy. Całość często mieszać. Dusić do miękkości warzyw.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (6)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

smaker 17 sierpnia Z kaszą - idealne danie na kolację, z dodatkiem ryżu i drobiu - na obiad. Z powodzeniem samo może być też przekąską na lunch. Uwielbiamy takie potrawy - świetny pomysł! Odpowiedzi: 1 ▼

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Docherro 13 sierpnia Świetny przepis nawet solo na obiad bez mięsa:) Odpowiedzi: 1 ▼

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń