Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przygotowanie nie zajmie nawet pół godziny. Świetny dodatek do mięs, ziemniaków, kasz czy ryżu.
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 6444
Ucierane ciasto na oleju robi się bardzo szybko. Można do niego używać różnyc...
Odsłon: 114875
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 6444
Ucierane ciasto na oleju robi się bardzo szybko. Można do niego używać różnyc...
Odsłon: 114875
Składniki
Bakłażana umyć i pokroić w kostkę. Marchewkę zetrzeć na tarce. Cebulę drobno pokroić. Czosnek przepuścić przez praskę. Cebulę zeszklić na oleju. Dodać startą marchewkę i czosnek. Dusić chwilę pod przykryciem. Potem dodać kawałki bakłażana oraz przyprawy. Całość często mieszać. Dusić do miękkości warzyw.