Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Niezwykle chrupka dzieki maślance.
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 506
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 141
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 300
Zupa wiśniowa to najlepsza zupa owocowa w sezonie letnim. Zdrowa i smaczna z...
Odsłon: 344
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 506
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 141
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 300
Zupa wiśniowa to najlepsza zupa owocowa w sezonie letnim. Zdrowa i smaczna z...
Odsłon: 344
Składniki
Możesz dodać nasiona słonecznika czy dyni, wszystko zależy od tego co lubisz. Granola przyjmnie to wszytsko;) Do dużego naczynia wsypujemy płatki owsiane i płatki Corn Flakes Dodajemy nasiona chia. Całość zalewamy rozpuszczonym masłem i miodem. Delikatnie mieszamy. Następnie dodajemy maślankę, orzechy i rodzynki. Mieszamy i odstawiamy na 10 min. Piekarnik nagrzewamy do 150 stopni funkcja pieczenia góra i dół. Granolę wykładamy na wyłożoną papierem do pieczenia dużą blachę od piekarnika. Piec 10 min. Po tym czasie należy przemieszać granolę. Piec kolejne 10 min i przemieszać Następnie włączyłam termoobieg i piekłam jeszcze w sumie 15 min, mieszając dokładnie co 5 min. Wszystko zależy od piekarnika. Nie trzymajcie się sztywno czasu pieczenia. Granolę należy obserwować. Nie można dopuścić do przypalenia się płatków czy owoców, a uwieżcie mi dzieje się to szybko.