Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Niezwykle chrupka dzieki maślance.
Surówka bardzo prosta w przygotowaniu, z niewielu składników, ale smaczna jak...
Odsłon: 980
Tradycja spotyka nowoczesność – oto przepis, który podbije Twoje kubki smakow...
Odsłon: 250
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 14179
Delikatne, rogaliki z powidłami to klasyka, która nigdy nie wychodzi z mody....
Odsłon: 3125
Surówka bardzo prosta w przygotowaniu, z niewielu składników, ale smaczna jak...
Odsłon: 980
Tradycja spotyka nowoczesność – oto przepis, który podbije Twoje kubki smakow...
Odsłon: 250
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 14179
Delikatne, rogaliki z powidłami to klasyka, która nigdy nie wychodzi z mody....
Odsłon: 3125
Składniki
Możesz dodać nasiona słonecznika czy dyni, wszystko zależy od tego co lubisz. Granola przyjmnie to wszytsko;) Do dużego naczynia wsypujemy płatki owsiane i płatki Corn Flakes Dodajemy nasiona chia. Całość zalewamy rozpuszczonym masłem i miodem. Delikatnie mieszamy. Następnie dodajemy maślankę, orzechy i rodzynki. Mieszamy i odstawiamy na 10 min. Piekarnik nagrzewamy do 150 stopni funkcja pieczenia góra i dół. Granolę wykładamy na wyłożoną papierem do pieczenia dużą blachę od piekarnika. Piec 10 min. Po tym czasie należy przemieszać granolę. Piec kolejne 10 min i przemieszać Następnie włączyłam termoobieg i piekłam jeszcze w sumie 15 min, mieszając dokładnie co 5 min. Wszystko zależy od piekarnika. Nie trzymajcie się sztywno czasu pieczenia. Granolę należy obserwować. Nie można dopuścić do przypalenia się płatków czy owoców, a uwieżcie mi dzieje się to szybko.