Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Taką kiełbaskę zrobię na święta. Jest aromatyczna i soczysta, bez ulepszaczy, a przede wszystkim mało roboty, a efekt końcowy - po prostu smaczna :)
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 831
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8944
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1321
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10547
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4755
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 831
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8944
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1321
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10547
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4755
Składniki
Mięso, boczek i wszystkie przyprawy łączymy, dodajemy czosnek przeciśnięty przez praskę. Wyrabiamy na jednolitą masę.
Z mięsa uformować 2 kiełbaski. Rozłożyć folię spożywczą, wysypać przyprawy i obtoczyć kiełbaski.
Kiełbaski zawinąć w foli ( każdą osobno ) i skręcić jak cukierek. Gotować na parze 1 godz. Pozostawić w foli do wystudzenia. Taka kiełbaska może być długo przechowywana w lodówce i nic nie traci na wartości. Życzę smacznego :)