Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Taką kiełbaskę zrobię na święta. Jest aromatyczna i soczysta, bez ulepszaczy, a przede wszystkim mało roboty, a efekt końcowy - po prostu smaczna :)
Pare zasad jak ugotować smaczny, klarowny rosół. Mój na zdjęciu jest rosołem...
Odsłon: 10
Przepis dnia
Smaki Grecji!
Odsłon: 218
Szybkie i smaczne ciasto z jabłkiem do popołudniowej kawy, pachnące cynamonem.
Odsłon: 418
Szybkie i sycące danie na obiad lub ciepłą kolację.
Odsłon: 219
Pare zasad jak ugotować smaczny, klarowny rosół. Mój na zdjęciu jest rosołem...
Odsłon: 10
Przepis dnia
Smaki Grecji!
Odsłon: 218
Szybkie i smaczne ciasto z jabłkiem do popołudniowej kawy, pachnące cynamonem.
Odsłon: 418
Szybkie i sycące danie na obiad lub ciepłą kolację.
Odsłon: 219
Składniki
Mięso, boczek i wszystkie przyprawy łączymy, dodajemy czosnek przeciśnięty przez praskę. Wyrabiamy na jednolitą masę.
Z mięsa uformować 2 kiełbaski. Rozłożyć folię spożywczą, wysypać przyprawy i obtoczyć kiełbaski.
Kiełbaski zawinąć w foli ( każdą osobno ) i skręcić jak cukierek. Gotować na parze 1 godz. Pozostawić w foli do wystudzenia. Taka kiełbaska może być długo przechowywana w lodówce i nic nie traci na wartości. Życzę smacznego :)