Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Taką kiełbaskę zrobię na święta. Jest aromatyczna i soczysta, bez ulepszaczy, a przede wszystkim mało roboty, a efekt końcowy - po prostu smaczna :)
Na dzisiejszą zapiekankę miałam trochę grzybów, ziemniaków, kalafiora i kiełb...
Odsłon: 1238
Wykonanie idealnych gołąbków jest dla mnie zawsze stresujące. Ułatwiłam sobie...
Odsłon: 14828
Moim zdaniem połączenie ziemniaków z mięsem jest super połączeniem. Zapraszam...
Odsłon: 848
Na dzisiejszą zapiekankę miałam trochę grzybów, ziemniaków, kalafiora i kiełb...
Odsłon: 1238
Wykonanie idealnych gołąbków jest dla mnie zawsze stresujące. Ułatwiłam sobie...
Odsłon: 14828
Moim zdaniem połączenie ziemniaków z mięsem jest super połączeniem. Zapraszam...
Odsłon: 848
Składniki
Mięso, boczek i wszystkie przyprawy łączymy, dodajemy czosnek przeciśnięty przez praskę. Wyrabiamy na jednolitą masę.
Z mięsa uformować 2 kiełbaski. Rozłożyć folię spożywczą, wysypać przyprawy i obtoczyć kiełbaski.
Kiełbaski zawinąć w foli ( każdą osobno ) i skręcić jak cukierek. Gotować na parze 1 godz. Pozostawić w foli do wystudzenia. Taka kiełbaska może być długo przechowywana w lodówce i nic nie traci na wartości. Życzę smacznego :)