Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Taką kiełbaskę zrobię na święta. Jest aromatyczna i soczysta, bez ulepszaczy, a przede wszystkim mało roboty, a efekt końcowy - po prostu smaczna :)
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 2602
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 194
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13346
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2633
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 2602
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 194
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13346
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2633
Składniki
Mięso, boczek i wszystkie przyprawy łączymy, dodajemy czosnek przeciśnięty przez praskę. Wyrabiamy na jednolitą masę.
Z mięsa uformować 2 kiełbaski. Rozłożyć folię spożywczą, wysypać przyprawy i obtoczyć kiełbaski.
Kiełbaski zawinąć w foli ( każdą osobno ) i skręcić jak cukierek. Gotować na parze 1 godz. Pozostawić w foli do wystudzenia. Taka kiełbaska może być długo przechowywana w lodówce i nic nie traci na wartości. Życzę smacznego :)