Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Domowy bulion warzywny można dodawac do zup czy sosów.
Ciasto Trójmiasto jest niezwykle pracochłonne, ale warte każdej poświęconej m...
Odsłon: 11951
Cud witaminowy w postaci koktajlu "zero cukru"
Odsłon: 126
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 8719
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 155422
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1180
Ciasto Trójmiasto jest niezwykle pracochłonne, ale warte każdej poświęconej m...
Odsłon: 11951
Cud witaminowy w postaci koktajlu "zero cukru"
Odsłon: 126
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 8719
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 155422
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1180
Składniki
Wszystkie warzywa kroimy w kostkę. Przyprawy utłuc w moździerzu, zioła posiekac i wrzucic do malaksera. Osobiście warzywa kroję w kostkę, zioła siekam i wszystko włącznie z nierozgniecionymi przyprawamy wrzucam do garnka i blenderuję. Dodajemy składniki płynne (wodę i oliwę) i miksujemy tak gładko jak się da.
Masę przekładamy na teflonową patelnię i podgrzewamy na małym ogniu jakieś pół godziny żeby woda odparowała. Gdy woda już odparuje przekładamy jeszcze raz do malaksera lub naczynia i blenderujemy. Dodajemy sól i mieszamy.
Zamknąc szczelnie w słoiczkach i przechowywac w lodówce. 1 kopiasta łyżeczka odpowiada 1 kostce bulionowej, które kupujemy w sklepach.