Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Domowy bulion warzywny można dodawac do zup czy sosów.
Nie przepadam za wołowiną, ale po tej potrawie zmieniam zdanie i zaczynam czę...
Odsłon: 95
Proste zrazy z szynki wieprzowej z ogórkiem , kiełbasą cebulą i boczkiem wędz...
Odsłon: 3975
Zaznaczam,że nie jest to klasyczna wersja zapiekanki rybnej, jaką znam z Angl...
Odsłon: 560
Nie przepadam za wołowiną, ale po tej potrawie zmieniam zdanie i zaczynam czę...
Odsłon: 95
Proste zrazy z szynki wieprzowej z ogórkiem , kiełbasą cebulą i boczkiem wędz...
Odsłon: 3975
Zaznaczam,że nie jest to klasyczna wersja zapiekanki rybnej, jaką znam z Angl...
Odsłon: 560
Składniki
Wszystkie warzywa kroimy w kostkę. Przyprawy utłuc w moździerzu, zioła posiekac i wrzucic do malaksera. Osobiście warzywa kroję w kostkę, zioła siekam i wszystko włącznie z nierozgniecionymi przyprawamy wrzucam do garnka i blenderuję. Dodajemy składniki płynne (wodę i oliwę) i miksujemy tak gładko jak się da.
Masę przekładamy na teflonową patelnię i podgrzewamy na małym ogniu jakieś pół godziny żeby woda odparowała. Gdy woda już odparuje przekładamy jeszcze raz do malaksera lub naczynia i blenderujemy. Dodajemy sól i mieszamy.
Zamknąc szczelnie w słoiczkach i przechowywac w lodówce. 1 kopiasta łyżeczka odpowiada 1 kostce bulionowej, które kupujemy w sklepach.