Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Domowy bulion warzywny można dodawac do zup czy sosów.
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3523
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 682
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1066
To najlepsze zapiekanki z kurczakiem jakie jadłam! Czasami nie trzeba wielu...
Odsłon: 142
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3523
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 682
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1066
To najlepsze zapiekanki z kurczakiem jakie jadłam! Czasami nie trzeba wielu...
Odsłon: 142
Składniki
Wszystkie warzywa kroimy w kostkę. Przyprawy utłuc w moździerzu, zioła posiekac i wrzucic do malaksera. Osobiście warzywa kroję w kostkę, zioła siekam i wszystko włącznie z nierozgniecionymi przyprawamy wrzucam do garnka i blenderuję. Dodajemy składniki płynne (wodę i oliwę) i miksujemy tak gładko jak się da.
Masę przekładamy na teflonową patelnię i podgrzewamy na małym ogniu jakieś pół godziny żeby woda odparowała. Gdy woda już odparuje przekładamy jeszcze raz do malaksera lub naczynia i blenderujemy. Dodajemy sól i mieszamy.
Zamknąc szczelnie w słoiczkach i przechowywac w lodówce. 1 kopiasta łyżeczka odpowiada 1 kostce bulionowej, które kupujemy w sklepach.