Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Komu burgera z pyszną wołowinką? Domowe najlepsze i mimo że nie są fit, to o niebo lepsze i zdrowsze od tych ze znanych sieciówek. Przepis kompleksowy od A do Z, czyli bułki, sos i mięso:-)
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 933
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4183
Pierniczki na miodzie gryczanym są pyszne, mięciutkie i bardzo aromatyczne. T...
Odsłon: 242
Proste, pyszne ciasto budyniowe z kokosem na ciasteczkach petit beurre, polan...
Odsłon: 767
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 3615
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 747
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 933
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4183
Pierniczki na miodzie gryczanym są pyszne, mięciutkie i bardzo aromatyczne. T...
Odsłon: 242
Proste, pyszne ciasto budyniowe z kokosem na ciasteczkach petit beurre, polan...
Odsłon: 767
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 3615
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 747
Składniki
BUŁKI: Drożdże rozpuścić w mleku z cukrem. W misce wymieszać pozostałe składniki (oprócz żółtka do smarowania), wlać zaczyn drożdżowy i wyrobić elastyczne ciasto, może być lekko klejące. Miskę przykryć folią spożywczą i odstawić do wyrośnięcia na ok. 1h. Ciasto wyłożyć na podsypany mąką blat, poprzekładać ręką od dołu do góry, zrobić rulon i podzielić go na 10-12 kawałków. Uformować bułki i przełożyć na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Odstawić do wyrośnięcia na 15-20 minut. Przed włożeniem do piekarnika bułki lekko spłaszczyć ręką, posmarować żółtkiem wymieszanym z mlekiem, posypać sezamem i piec ok. 20 minut do zrumienienia.
SOS: Wszystkie składniki dokładnie wymieszać.
MIĘSO: 500 g mielonej wołowiny dokładnie wymieszać z łyżeczką musztardy i 70-100 ml wody. Doprawić solą i pieprzem. Uformować kotlety i smażyć na rozgrzanym oleju po kilka minut z obu stron.
Reszta dodatków według Waszych upodobań. Gwarantuję, że hamburgery są pyszne :-) SMACZNEGO!!!