Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Któż nie lubi frytek, a najlepsze te domowe. U mnie bez użycia frytkownicy, krojone nożem, smażone w rondelku, na głębokim tłuszczu.
Pożywna, dobra zupa. Polecam.
Odsłon: 2146
Wybierasz się w długi weekend na piknik? Może przyda ci się przepis na ciasto...
Odsłon: 155
Pożywna, dobra zupa. Polecam.
Odsłon: 2146
Wybierasz się w długi weekend na piknik? Może przyda ci się przepis na ciasto...
Odsłon: 155
Składniki
Ziemniaki obieramy, kroimy ostrym nożem w słupki. Smażymy na rozgrzanym, głębokim tłuszczu do zrumienienia. Osączamy na ręczniku papierowym. Zajadamy posypane solą, z dodatkiem ketchupu lub wykorzystujemy jako dodatek do drugiego dania. Uwaga: Z sześciu ziemniaków wyjdą 3 średnie porcje frytek. Smacznego.