Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Któż nie lubi frytek, a najlepsze te domowe. U mnie bez użycia frytkownicy, krojone nożem, smażone w rondelku, na głębokim tłuszczu.
Ciasto francuskie to prawdziwa klasyka, która zawsze zachwyca twoją lekkością...
Odsłon: 2979
Coś dla miłośników łososia i coś dla tych, którzy nawet za nim nie przepadają...
Odsłon: 256
Ciasto francuskie to prawdziwa klasyka, która zawsze zachwyca twoją lekkością...
Odsłon: 2979
Coś dla miłośników łososia i coś dla tych, którzy nawet za nim nie przepadają...
Odsłon: 256
Składniki
Ziemniaki obieramy, kroimy ostrym nożem w słupki. Smażymy na rozgrzanym, głębokim tłuszczu do zrumienienia. Osączamy na ręczniku papierowym. Zajadamy posypane solą, z dodatkiem ketchupu lub wykorzystujemy jako dodatek do drugiego dania. Uwaga: Z sześciu ziemniaków wyjdą 3 średnie porcje frytek. Smacznego.