Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
zamiast kupować mleko zagęszczone można je zrobić samemu w domu, wykorzystujemy je do sosów, ciast i zwykłego wyjadania
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 155
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1869
rewelacyjny schab zawijany, pieczony z boczkiem wędzonym. Taka rolada smakuje...
Odsłon: 14618
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19679
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 155
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1869
rewelacyjny schab zawijany, pieczony z boczkiem wędzonym. Taka rolada smakuje...
Odsłon: 14618
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19679
Składniki
mleko (dowolny %) zagotować z cukrem w garnku z grubym dnem
gotować na małym ogniu, mieszając od czasu do czasu ok 50-60 min.
resztki kożucha można odcedzić przez sitko, gorące mleko jest rzadkie, schłodzone gęstnieje
przechowywać pod przykryciem w lodówce do ok. 2-3 tygodni; wykorzystujemy je jako dodatek do ciastek, ciast, sosów lub wyjadania łyżeczką, jest to odpowiednik słodzonego mleka w puszcze lub tubce