Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
zamiast kupować mleko zagęszczone można je zrobić samemu w domu, wykorzystujemy je do sosów, ciast i zwykłego wyjadania
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 118043
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8385
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3109
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 2110
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1532
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 118043
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8385
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3109
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 2110
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1532
Składniki
mleko (dowolny %) zagotować z cukrem w garnku z grubym dnem
gotować na małym ogniu, mieszając od czasu do czasu ok 50-60 min.
resztki kożucha można odcedzić przez sitko, gorące mleko jest rzadkie, schłodzone gęstnieje
przechowywać pod przykryciem w lodówce do ok. 2-3 tygodni; wykorzystujemy je jako dodatek do ciastek, ciast, sosów lub wyjadania łyżeczką, jest to odpowiednik słodzonego mleka w puszcze lub tubce