Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny chleb z chrupiącą skórką, bez zakwasu. Szybki i prosty
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 677
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 106
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 44
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2710
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 677
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 106
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 44
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2710
Składniki
W letniej wodzie rozrobić drożdże- odstawić.
W dużej misce wymieszać pozostałe wymienione składniki. Połączyć wodę ze składnikami.
Wyłożyć foremki papierem do pieczenia (3 foremki małe lub 2 długie) . Ciasto wylać do foremek i włożyć do zimnego piekarnika i ustawić temperaturę na 200 C i piec 55 min z opcją grzania jedynie od dołu. pod koniec pieczenia przełączamy również na górną grzałkę aby wierzch był chrupiący. W środek wbijamy patyczek, jeśli nie jest wilgotny i klejący - chlebek jest gotowy.