Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny chleb z chrupiącą skórką, bez zakwasu. Szybki i prosty
Krem, którym możemy przekładać torty i ciasta, dekorować babeczki. Składa się...
Odsłon: 45
Takie ciasto przełożone delikatnym kremem , puszyste i wilgotne o pięknej bar...
Odsłon: 85
Udka z kurczaka z airfryiera przypominają uwielbiane przez wszystkich paniero...
Odsłon: 643
Te bajecznie proste i pyszne ciastka owsiane bez cukru przygotujesz tylko z 3...
Odsłon: 3041
Noce i dnie to efektowne ciasto składające się z dwóch biszkoptów – waniliowe...
Odsłon: 3498
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 2730
Krem, którym możemy przekładać torty i ciasta, dekorować babeczki. Składa się...
Odsłon: 45
Takie ciasto przełożone delikatnym kremem , puszyste i wilgotne o pięknej bar...
Odsłon: 85
Udka z kurczaka z airfryiera przypominają uwielbiane przez wszystkich paniero...
Odsłon: 643
Te bajecznie proste i pyszne ciastka owsiane bez cukru przygotujesz tylko z 3...
Odsłon: 3041
Noce i dnie to efektowne ciasto składające się z dwóch biszkoptów – waniliowe...
Odsłon: 3498
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 2730
Składniki
W letniej wodzie rozrobić drożdże- odstawić.
W dużej misce wymieszać pozostałe wymienione składniki. Połączyć wodę ze składnikami.
Wyłożyć foremki papierem do pieczenia (3 foremki małe lub 2 długie) . Ciasto wylać do foremek i włożyć do zimnego piekarnika i ustawić temperaturę na 200 C i piec 55 min z opcją grzania jedynie od dołu. pod koniec pieczenia przełączamy również na górną grzałkę aby wierzch był chrupiący. W środek wbijamy patyczek, jeśli nie jest wilgotny i klejący - chlebek jest gotowy.