Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Witajcie!!! Dzisiaj chciałabym Wam się pochwalić nowym „przydasiem” kuchennym. Otóż ostatnio zakupiłam jogurtownicę – w promocji, więc cena była na prawdę niewygórowana. Jogurtownica to maszynka w której znajduje się 7 słoiczków. Po wypełnieniu słoiczków, maszynę podłącza się do prądu i utrzymuje ona zawartość słoiczków w odpowiedniej temperaturze – tak aby powstał jogurt. Według instrukcji optymalny czas robienia jogurtu to 8 godzin. Gdy jogurt będzie dłużej w jogurtownicy, będzie miał ostrzejszy smak.
Do naczynia wlewam mleko, dodaję jogurt i dobrze mieszam. Ważne, aby oba składniki były w temperaturze pokojowej. Taką mieszankę przelewam do słoiczków, dobrze zakręcam i wstawiam do jogurtownicy na 8 godzin. Ja przygotowuję jogurt późnym wieczorem, a wyłączę rano.
Gotowy domowy jogurt jest doskonały w smaku. Do sporządzenia kolejnej porcji wystarczy litr mleka i jeden ze słoiczków z jogurtownicy. Taki jogurt świetnie nadaje się do przygotowania deseru – jeden słoiczek jogurtu miksuję z porcją mrożonych truskawek. Na dno pucharków sypię 2 łyżki domowej granoli, wlewam słoiczek jogurtu i na wierzchu polewam truskawkowym musem.
Smacznego!!!
pachnie i smakuje świętami :-) pyszna odmiana dla naturalnych i owocowych jog...
Odsłon: 3564
Domowy jogurt naturalny nie zawiera mleka w proszku ani innych zbędnych dodat...
Odsłon: 8171
Wśród wypieków sernik zapewne najbardziej jest znany, na różne sposoby przygo...
Odsłon: 229
Babeczki czekoladowe wafelkami, zostały wypełnione słodkościami, panna cottą...
Odsłon: 118
Kruche ciastka przełożone lekkim, puszystym kremem truskawkowym zefir smakują...
Odsłon: 247
Lekka sałatka z tuńczykiem to świetna propozycja na lunch, obiad lub kolację....
Odsłon: 91
Pyszna i szybka sałatka z pomidorami czerwoną cebulę i żółtym serem posypana...
Odsłon: 170
Lekka sałatka idealna na lunch lub jako dodatek do obiadu, lub grilla. Bób to...
Odsłon: 216
Wśród wypieków sernik zapewne najbardziej jest znany, na różne sposoby przygo...
Odsłon: 229
Babeczki czekoladowe wafelkami, zostały wypełnione słodkościami, panna cottą...
Odsłon: 118
Kruche ciastka przełożone lekkim, puszystym kremem truskawkowym zefir smakują...
Odsłon: 247
Lekka sałatka z tuńczykiem to świetna propozycja na lunch, obiad lub kolację....
Odsłon: 91
Pyszna i szybka sałatka z pomidorami czerwoną cebulę i żółtym serem posypana...
Odsłon: 170
Lekka sałatka idealna na lunch lub jako dodatek do obiadu, lub grilla. Bób to...
Odsłon: 216
Składniki
Do naczynia wlewam mleko, dodaję jogurt i dobrze mieszam. Ważne, aby oba składniki były w temperaturze pokojowej. Taką mieszankę przelewam do słoiczków, dobrze zakręcam i wstawiam do jogurtownicy na 8 godzin. Ja przygotowuję jogurt późnym wieczorem, a wyłączę rano.
Gotowy domowy jogurt jest doskonały w smaku. Do sporządzenia kolejnej porcji wystarczy litr mleka i jeden ze słoiczków z jogurtownicy. Taki jogurt świetnie nadaje się do przygotowania deseru – jeden słoiczek jogurtu miksuję z porcją mrożonych truskawek. Na dno pucharków sypię 2 łyżki domowej granoli, wlewam słoiczek jogurtu i na wierzchu polewam truskawkowym musem. Smacznego!!!
Przepisy Dodatki
Dodatki
Salceson z golonki.
Dodatki
Pieczone nadzionko
Dodatki
Ciasto na pierogi bez jajka
Dodatki
Fasolka szparagowa z piekarnika
Salceson z golonki.
Salceson zrobiony jest z tylnej golonki i przednich goleni wieprzowych, salce...
Odsłon: 428
Pieczone nadzionko
Przy okazji faszerowania kurczaka przygotowałam też pieczone nadzienie. W sam...
Odsłon: 515