Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Danusia tak mnie nakręciła że sama postanowiłam zrobić smalec. U mojego ulubionego rzeźnika dostałam kawał przepięknej słoniny z mięskiem. Teraz tylko świeżutki chlebek,ogóras kiszony i zajadamy
Do świąt Bożego Narodzenia coraz bliżej. Dlatego, jeśli planujesz upiec pyszn...
Odsłon: 93485
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 2626
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3485
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1582
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 2244
Do świąt Bożego Narodzenia coraz bliżej. Dlatego, jeśli planujesz upiec pyszn...
Odsłon: 93485
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 2626
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3485
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1582
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 2244
Składniki
Słoninę myjemy, osuszamy i kroimy w drobną kostkę. Cebulę obieramy. Słoninę wrzucamy do garnka ( najlepiej emaliowanego smak jest lepszy ). Topimy od czasu do czasu mieszając. Gdy wystarczająco się wytopi i skwarki zrobią się chrupiące wrzucamy obraną cebulę. Zmniejszamy ogień i podgrzewamy wszystko ok. 20 min Na 5 min przed końcem wyjmujemy cebulę, wrzucamy majeranek i mieszamy. Zestawiamy z ognia. Czekamy aż trochę ostygnie i przelewamy do słoików bądź kamionki. Gdy całkiem ostygnie wkładamy do lodówki. Później tylko zajadamy.