Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Danusia tak mnie nakręciła że sama postanowiłam zrobić smalec. U mojego ulubionego rzeźnika dostałam kawał przepięknej słoniny z mięskiem. Teraz tylko świeżutki chlebek,ogóras kiszony i zajadamy
Danie obiadowe idealne do zabrania do pracy na lunch.
Odsłon: 338
Makaron z kurkami jest prosty i szybki w przygotowaniu, ale potrafi rozpieści...
Odsłon: 203
Przepis dnia
Bardzo proste ciasteczka z francuskim rodowodem. Magdalenki są delikatne, lek...
Odsłon: 2486
Danie obiadowe idealne do zabrania do pracy na lunch.
Odsłon: 338
Makaron z kurkami jest prosty i szybki w przygotowaniu, ale potrafi rozpieści...
Odsłon: 203
Przepis dnia
Bardzo proste ciasteczka z francuskim rodowodem. Magdalenki są delikatne, lek...
Odsłon: 2486
Składniki
Słoninę myjemy, osuszamy i kroimy w drobną kostkę. Cebulę obieramy. Słoninę wrzucamy do garnka ( najlepiej emaliowanego smak jest lepszy ). Topimy od czasu do czasu mieszając. Gdy wystarczająco się wytopi i skwarki zrobią się chrupiące wrzucamy obraną cebulę. Zmniejszamy ogień i podgrzewamy wszystko ok. 20 min Na 5 min przed końcem wyjmujemy cebulę, wrzucamy majeranek i mieszamy. Zestawiamy z ognia. Czekamy aż trochę ostygnie i przelewamy do słoików bądź kamionki. Gdy całkiem ostygnie wkładamy do lodówki. Później tylko zajadamy.