Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Danusia tak mnie nakręciła że sama postanowiłam zrobić smalec. U mojego ulubionego rzeźnika dostałam kawał przepięknej słoniny z mięskiem. Teraz tylko świeżutki chlebek,ogóras kiszony i zajadamy
 
         
         
         
            Przepis dnia
ciasteczka są przepyszne, szczerze polecam. Nie zamieniajcie smalcu na inny t...
Odsłon: 54186
Proponuję przepis na pyszne i proste danie - kurczak w sosie słodko-kwaśnym,...
Odsłon: 530
 
            Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 5513
 
            Przepis dnia
ciasteczka są przepyszne, szczerze polecam. Nie zamieniajcie smalcu na inny t...
Odsłon: 54186
Proponuję przepis na pyszne i proste danie - kurczak w sosie słodko-kwaśnym,...
Odsłon: 530
 
            Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 5513
 
         
         
                Składniki
Słoninę myjemy, osuszamy i kroimy w drobną kostkę. Cebulę obieramy. Słoninę wrzucamy do garnka ( najlepiej emaliowanego smak jest lepszy ). Topimy od czasu do czasu mieszając. Gdy wystarczająco się wytopi i skwarki zrobią się chrupiące wrzucamy obraną cebulę. Zmniejszamy ogień i podgrzewamy wszystko ok. 20 min Na 5 min przed końcem wyjmujemy cebulę, wrzucamy majeranek i mieszamy. Zestawiamy z ognia. Czekamy aż trochę ostygnie i przelewamy do słoików bądź kamionki. Gdy całkiem ostygnie wkładamy do lodówki. Później tylko zajadamy.