Do góry

Dodatki Przepis na:

Domowy smalec ze skwarkami i cebulą na chleb

Domowy smalec ze skwarkami i cebulą na chleb

Autor:

Przepisów i artykułów: 1703 Ocena: 27479

Dodano:

Odsłon: 7385

Popularne smarowidło do chleba, idealne do swojskiego wypieku chleba z ogóreczkiem. Polecam :)

Składniki

> 6 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Domowy smalec ze skwarkami i cebulą na chleb

Przygotowanie

  1. Pokrojony w kostkę boczek smażymy na wolnym ogniu tyle czasu aż skwarki zarumienią się. Do takich zarumienionych skwarek dodajemy pokrojoną cebulę w kostkę i dodajemy przyprawy do smaku. Smażymy aż cebula ładnie się zeszkli. Ostudzone smażone skwarki z cebulą wlewamy do miseczki i zimne umieszczamy w lodówce. W lodówce powstanie zastygnięty smalec. Smalec możemy używać do smarowania pieczywa, jako okrasę do klusek itd...

    Smacznego !!!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

ErJot 28 marca Pajda świeżego chleba ze smalczykiem i ogórkiem kiszonym - niezapomniany smak dzieciństwa:)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń