Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Popularne smarowidło do chleba, idealne do swojskiego wypieku chleba z ogóreczkiem. Polecam :)
Proste i szybkie racuszki z jabłkami to niezawodny przepis na pożywne śniadan...
Odsłon: 25430
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19091
Kotlety ziemniaczane to oryginalny dodatek do dań mięsnych i rybnych. Z powod...
Odsłon: 21206
Proste i szybkie racuszki z jabłkami to niezawodny przepis na pożywne śniadan...
Odsłon: 25430
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19091
Kotlety ziemniaczane to oryginalny dodatek do dań mięsnych i rybnych. Z powod...
Odsłon: 21206
Składniki
Pokrojony w kostkę boczek smażymy na wolnym ogniu tyle czasu aż skwarki zarumienią się. Do takich zarumienionych skwarek dodajemy pokrojoną cebulę w kostkę i dodajemy przyprawy do smaku. Smażymy aż cebula ładnie się zeszkli. Ostudzone smażone skwarki z cebulą wlewamy do miseczki i zimne umieszczamy w lodówce. W lodówce powstanie zastygnięty smalec. Smalec możemy używać do smarowania pieczywa, jako okrasę do klusek itd... Smacznego !!!