Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo popularny farsz, który przygotowujemy do potraw wigilijnych. Zwykle robiłam farsz z kapusty kiszonej i suszonych grzybów, a tego roku wykorzystałam grzyby mrożone.
2 patelnie, maszynka do mięsa, praska do czosnku
Zapiekanka z makaronu spaghetti z dużą ilością sera i wędzonej szynki to dani...
Odsłon: 2835
Pieczona owsianka brownie to wyjątkowo sycące, pełne odżywczych składników śn...
Odsłon: 215
Włoskie kluseczki ziemniaczane z dynią i pesto z suszonych pomidorów, zapieka...
Odsłon: 49
Zapiekanka z makaronu spaghetti z dużą ilością sera i wędzonej szynki to dani...
Odsłon: 2835
Pieczona owsianka brownie to wyjątkowo sycące, pełne odżywczych składników śn...
Odsłon: 215
Włoskie kluseczki ziemniaczane z dynią i pesto z suszonych pomidorów, zapieka...
Odsłon: 49
Składniki
Grzyby rozmrażamy na durszlaku (najlepiej w zlewie lub nad miską) noc przed przygotowywaniem farszu. Następnego dnia wyjmujemy z torebki, dobrze odsączamy z wody. Smażymy kapustę na wolnym ogniu przez około 20 minut. W połowie smażenia dodajemy przyprawy oraz czosnek.
W tym czasie przygotowujemy grzyby: wrzucamy je na rozgrzany olej na osobnej patelni i smażymy aż sok się wysmaży a pozostanie olej, co trwa około 15 minut. W połowie smażenia dodajemy czosnek przepuszczony przez praskę oraz przyprawy.
Kiedy kapusta jest gotowa, zestawiamy z ognia.
Przekładamy kapustę do miski. Usmażone grzyby mielemy przez maszynkę o grubych oczkach, dodając do kapusty. Dobrze mieszamy. Z podanych miar wagowych otrzymałam 325 g farszu. .