Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis z serii wspomnienie lata. Pyszna polska fasolka, podana w tradycyjny sposób. Pasuje do mięska, ryby, można też zajadać się nią solo.
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 2433
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3391
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1457
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 2173
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 2433
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3391
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1457
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 2173
Składniki
Fasolkę myjemy, obcinamy końcówki i gotujemy w lekko osolonej wodzie. Czas gotowania to około 15- 20 minut, od momentu gdy całość zacznie wrzeć. Ugotowaną fasolkę odcedzamy. Na patelni rozpuszczamy masło, podsmażamy go do czasu, aż będzie zrumienione i pachnące, wówczas dodajemy bułkę tartą. Całość podsmażamy przez chwilę, następnie wrzucamy fasolkę, mieszamy i podajemy. Smacznego.