Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis z serii wspomnienie lata. Pyszna polska fasolka, podana w tradycyjny sposób. Pasuje do mięska, ryby, można też zajadać się nią solo.
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 2937
Polecam na kolację. Nie tylko wegetarianie będą zadowoleni.
Odsłon: 6524
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 2937
Polecam na kolację. Nie tylko wegetarianie będą zadowoleni.
Odsłon: 6524
Składniki
Fasolkę myjemy, obcinamy końcówki i gotujemy w lekko osolonej wodzie. Czas gotowania to około 15- 20 minut, od momentu gdy całość zacznie wrzeć. Ugotowaną fasolkę odcedzamy. Na patelni rozpuszczamy masło, podsmażamy go do czasu, aż będzie zrumienione i pachnące, wówczas dodajemy bułkę tartą. Całość podsmażamy przez chwilę, następnie wrzucamy fasolkę, mieszamy i podajemy. Smacznego.