Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis z serii wspomnienie lata. Pyszna polska fasolka, podana w tradycyjny sposób. Pasuje do mięska, ryby, można też zajadać się nią solo.
Moje dzisiejsze danie to łazanki trochę inaczej przygotowane bo z makaronem ś...
Odsłon: 67
Dorsza z frytkownicy bez tłuszczowej przygotujesz błyskawicznie bez patelni i...
Odsłon: 2365
Moje dzisiejsze danie to łazanki trochę inaczej przygotowane bo z makaronem ś...
Odsłon: 67
Dorsza z frytkownicy bez tłuszczowej przygotujesz błyskawicznie bez patelni i...
Odsłon: 2365
Składniki
Fasolkę myjemy, obcinamy końcówki i gotujemy w lekko osolonej wodzie. Czas gotowania to około 15- 20 minut, od momentu gdy całość zacznie wrzeć. Ugotowaną fasolkę odcedzamy. Na patelni rozpuszczamy masło, podsmażamy go do czasu, aż będzie zrumienione i pachnące, wówczas dodajemy bułkę tartą. Całość podsmażamy przez chwilę, następnie wrzucamy fasolkę, mieszamy i podajemy. Smacznego.