Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Focaccia to rodzaj pieczywa, pochodzącego z kuchni włoskiej. Każdy region Włoch może się pochwalić inną odmianą focacci – suchego, z solą, ziołami, polanego oliwą ciasta, do pulchnego z suszonymi pomidorami i oliwkami. Zazwyczaj podawane na ciepło, głównie przed posiłkiem dla zaspokojenia pierwszego głodu oraz do innych potraw jako dodatek. Ja podaję je inaczej – z moimi masełkami smakowymi – http://www.natalerzuagnes.pl/przepis/maselko-pomidorowe/ , http://www.natalerzuagnes.pl/przepis/maselko-curry-imbirem-czosnkiem-niedzwiedzim/ .
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 5892
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8981
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 8270
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 5659
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 5892
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8981
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 8270
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 5659
Składniki
Drożdże rozpuszczamy w wodzie.. Wlewamy do mąki, dodajemy sól, 2 łyżeczki oliwy i zagniatamy gładkie ciasto. Przykrywamy ściereczką i odstawiamy do wyrośnięcia w ciepłe miejsce na ok. 1 godz. Następnie dzielimy ciasto na 6 równych części, formujemy niezbyt grube placki, skrapiamy pozostałą oliwą, posypujemy grubo mieloną solą i rozmarynem. Pieczemy ok 30 minut w piekarniku nagrzanym do 200 stopni.