Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Focaccia to rodzaj pieczywa, pochodzącego z kuchni włoskiej. Każdy region Włoch może się pochwalić inną odmianą focacci – suchego, z solą, ziołami, polanego oliwą ciasta, do pulchnego z suszonymi pomidorami i oliwkami. Zazwyczaj podawane na ciepło, głównie przed posiłkiem dla zaspokojenia pierwszego głodu oraz do innych potraw jako dodatek. Ja podaję je inaczej – z moimi masełkami smakowymi – http://www.natalerzuagnes.pl/przepis/maselko-pomidorowe/ , http://www.natalerzuagnes.pl/przepis/maselko-curry-imbirem-czosnkiem-niedzwiedzim/ .
Najpopularniejsze pierogi z mięsem w kuchni polskiej, czyli mięso z rosołu, t...
Odsłon: 117
To danie mogę jeść na śniadanie, obiad i kolację. Racuch są mięciutkie, pyszn...
Odsłon: 2198
Przepis dnia
Delikatne mięso wieprzowe w rumianym sosie cebulowym to doskonała propozycja...
Odsłon: 4048
Nigdy nie zapiekalam jajka w piekarniku, a dziś wypróbowałam, czy tak można i...
Odsłon: 56
Taco z kurczakiem to eksplozja smaków i kolorów, które rozgrzeją każde spotka...
Odsłon: 1428
Najpopularniejsze pierogi z mięsem w kuchni polskiej, czyli mięso z rosołu, t...
Odsłon: 117
To danie mogę jeść na śniadanie, obiad i kolację. Racuch są mięciutkie, pyszn...
Odsłon: 2198
Przepis dnia
Delikatne mięso wieprzowe w rumianym sosie cebulowym to doskonała propozycja...
Odsłon: 4048
Nigdy nie zapiekalam jajka w piekarniku, a dziś wypróbowałam, czy tak można i...
Odsłon: 56
Taco z kurczakiem to eksplozja smaków i kolorów, które rozgrzeją każde spotka...
Odsłon: 1428
Składniki
Drożdże rozpuszczamy w wodzie.. Wlewamy do mąki, dodajemy sól, 2 łyżeczki oliwy i zagniatamy gładkie ciasto. Przykrywamy ściereczką i odstawiamy do wyrośnięcia w ciepłe miejsce na ok. 1 godz. Następnie dzielimy ciasto na 6 równych części, formujemy niezbyt grube placki, skrapiamy pozostałą oliwą, posypujemy grubo mieloną solą i rozmarynem. Pieczemy ok 30 minut w piekarniku nagrzanym do 200 stopni.