Do góry

Dodatki Przepis na:

Frużelina malinowa

Frużelina malinowa

Autor:

Przepisów i artykułów: 253 Ocena: 1123

Dodano:

Odsłon: 195

Frużelina to wspaniały dodatek do deserów, gofrów lub naleśników. Bardzo szybko można ją przygotować .

Składniki

  • maliny świeże 1/2 kg
  • cukier 12-15 dag
  • mąka ziemniaczana 1 łyżka
  • żelatyna spożywcza 1 płaska łyżka
  • sok z cytryny 1-2 łyżki
  • woda 4-5 łyżek
> 6 os. 15 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Frużelina malinowa

Przygotowanie


  1. Żelatynę wsypać do garnuszka, wlać 2 łyżki zimnej, przegotowanej wody, gdy napęcznieje, podgrzać. Maliny wsypać do garnka, wymieszać z cukrem.

  2. Włożyć na palnik i gotować 4-5 minut. Mąkę ziemniaczaną połączyć z 3 łyżkami wody, wlać do malin, zagotować.


  3. Pod koniec dodać sok z cytryny i płynną żelatynę, wymieszać.

  4. Gorącą frużelinę przełożyć do słoiczków, zakręcić nakrętki. Słoiki odwrócić do góry dnem i pozostawić do ostudzenia. Przechowywać w chłodnym miejscu.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń