Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Frużelina to wspaniały dodatek do deserów, gofrów lub naleśników. Bardzo szybko można ją przygotować .
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12611
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1432
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 13708
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5764
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12611
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1432
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 13708
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5764
Składniki
Żelatynę wsypać do garnuszka, wlać 2 łyżki zimnej, przegotowanej wody, gdy napęcznieje, podgrzać. Maliny wsypać do garnka, wymieszać z cukrem.
Włożyć na palnik i gotować 4-5 minut. Mąkę ziemniaczaną połączyć z 3 łyżkami wody, wlać do malin, zagotować.
Pod koniec dodać sok z cytryny i płynną żelatynę, wymieszać.
Gorącą frużelinę przełożyć do słoiczków, zakręcić nakrętki. Słoiki odwrócić do góry dnem i pozostawić do ostudzenia. Przechowywać w chłodnym miejscu.