Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smażone frytki ziemniaczane, idealne do wielu dań zamiast tradycyjnych ziemniaków z wody.
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 112963
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 304
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 645
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 524
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 112963
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 304
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 645
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 524
Składniki
Ziemniaki obieramy ze skórki, myjemy, kroimy na frytki, osączamy z wody na durszlaku. W garnczku do głębokiego smażenia rozgrzewamy olej rzepakowy. Smażymy osączone z wody frytki do ich lekkiego zarumienienia.
Usmażone frytki osączamy z oleju, posypujemy solą lub ulubioną przyprawą. Smacznego!!!