Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smażone frytki ziemniaczane, idealne do wielu dań zamiast tradycyjnych ziemniaków z wody.
To jest od tegorocznego lata moja ulubiona cukinia z przyprawą gyros, którą p...
Odsłon: 176
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 173
Przepis na fasolkę po bretońsku. Tej kultowej potrawy nie trzeba nikomu przed...
Odsłon: 455
Nie przegapcie! Prosty, smaczny i efektowny przepis! Smak umiarkowanie słodki...
Odsłon: 112
To jest od tegorocznego lata moja ulubiona cukinia z przyprawą gyros, którą p...
Odsłon: 176
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 173
Przepis na fasolkę po bretońsku. Tej kultowej potrawy nie trzeba nikomu przed...
Odsłon: 455
Nie przegapcie! Prosty, smaczny i efektowny przepis! Smak umiarkowanie słodki...
Odsłon: 112
Składniki
Ziemniaki obieramy ze skórki, myjemy, kroimy na frytki, osączamy z wody na durszlaku. W garnczku do głębokiego smażenia rozgrzewamy olej rzepakowy. Smażymy osączone z wody frytki do ich lekkiego zarumienienia.
Usmażone frytki osączamy z oleju, posypujemy solą lub ulubioną przyprawą. Smacznego!!!