Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Chrupiące na zewnątrz i mięciutkie w środku - gniecione ziemniaki z piekarnika. Są świetne jako dodatek do obiadu lub samodzielna przekąska. W lecie polecam zestawić je z tzatzikami.
Blacha do pieczenia
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 162
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 158
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 2817
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3636
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 553
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 162
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 158
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 2817
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3636
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 553
Składniki
Ziemniaki szorujemy, ale nie obieramy. Gotujemy w lekko osolonej wodzie do miękkości. Odcedzamy. Blachę wykładamy papierem do pieczenia. Układamy ziemniaki i dociskamy je np. kubkiem lekko wgniatając. Powinny pęknąć, ale nie rozpaść się zupełnie. Ziemniaki posypujemy przyprawą do ziemniaków, chipotle, papryką i pieprzem ziołowym. Na końcu każdego posypujemy porcją parmezanu. Pieczemy w 180 stopniach z termoobiegiem przez 20-25 minut. Podajemy samodzielnie lub jako dodatek do obiadu.