Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Chrupiące na zewnątrz i mięciutkie w środku - gniecione ziemniaki z piekarnika. Są świetne jako dodatek do obiadu lub samodzielna przekąska. W lecie polecam zestawić je z tzatzikami.
Blacha do pieczenia
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 101
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 72
Zupa wiśniowa to najlepsza zupa owocowa w sezonie letnim. Zdrowa i smaczna z...
Odsłon: 208
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 101
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 72
Zupa wiśniowa to najlepsza zupa owocowa w sezonie letnim. Zdrowa i smaczna z...
Odsłon: 208
Składniki
Ziemniaki szorujemy, ale nie obieramy. Gotujemy w lekko osolonej wodzie do miękkości. Odcedzamy. Blachę wykładamy papierem do pieczenia. Układamy ziemniaki i dociskamy je np. kubkiem lekko wgniatając. Powinny pęknąć, ale nie rozpaść się zupełnie. Ziemniaki posypujemy przyprawą do ziemniaków, chipotle, papryką i pieprzem ziołowym. Na końcu każdego posypujemy porcją parmezanu. Pieczemy w 180 stopniach z termoobiegiem przez 20-25 minut. Podajemy samodzielnie lub jako dodatek do obiadu.