Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Chrupiące na zewnątrz i mięciutkie w środku - gniecione ziemniaki z piekarnika. Są świetne jako dodatek do obiadu lub samodzielna przekąska. W lecie polecam zestawić je z tzatzikami.
Blacha do pieczenia
Niezwykle łatwe i szybkie ciasto na pizzę, zawsze się udaje i jest wyjątkowo...
Odsłon: 223608
Polecam. Duży tort o wyrazistym smaku. Pasuje na każdą okazję.
Odsłon: 512
Wszyscy uwielbiają marcepan! A to ciasto, Marcepanowiec to słodki deser z pok...
Odsłon: 3146
Niezwykle łatwe i szybkie ciasto na pizzę, zawsze się udaje i jest wyjątkowo...
Odsłon: 223608
Polecam. Duży tort o wyrazistym smaku. Pasuje na każdą okazję.
Odsłon: 512
Wszyscy uwielbiają marcepan! A to ciasto, Marcepanowiec to słodki deser z pok...
Odsłon: 3146
Składniki
Ziemniaki szorujemy, ale nie obieramy. Gotujemy w lekko osolonej wodzie do miękkości. Odcedzamy. Blachę wykładamy papierem do pieczenia. Układamy ziemniaki i dociskamy je np. kubkiem lekko wgniatając. Powinny pęknąć, ale nie rozpaść się zupełnie. Ziemniaki posypujemy przyprawą do ziemniaków, chipotle, papryką i pieprzem ziołowym. Na końcu każdego posypujemy porcją parmezanu. Pieczemy w 180 stopniach z termoobiegiem przez 20-25 minut. Podajemy samodzielnie lub jako dodatek do obiadu.