Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Chrupiące na zewnątrz i mięciutkie w środku - gniecione ziemniaki z piekarnika. Są świetne jako dodatek do obiadu lub samodzielna przekąska. W lecie polecam zestawić je z tzatzikami.
Blacha do pieczenia
Krokiety z pieczarkami są dobre zarówno na codzienny jak i świąteczny obiad....
Odsłon: 69
Domowe frytki warzywne z piekarnika, podane z dodatkiem zdrowszej wersji popu...
Odsłon: 34
Krokiety z pieczarkami są dobre zarówno na codzienny jak i świąteczny obiad....
Odsłon: 69
Domowe frytki warzywne z piekarnika, podane z dodatkiem zdrowszej wersji popu...
Odsłon: 34
Składniki
Ziemniaki szorujemy, ale nie obieramy. Gotujemy w lekko osolonej wodzie do miękkości. Odcedzamy. Blachę wykładamy papierem do pieczenia. Układamy ziemniaki i dociskamy je np. kubkiem lekko wgniatając. Powinny pęknąć, ale nie rozpaść się zupełnie. Ziemniaki posypujemy przyprawą do ziemniaków, chipotle, papryką i pieprzem ziołowym. Na końcu każdego posypujemy porcją parmezanu. Pieczemy w 180 stopniach z termoobiegiem przez 20-25 minut. Podajemy samodzielnie lub jako dodatek do obiadu.