Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Gomashio to japońska sól sezamowa. Ten niezwykle aromatyczny dodatek urozmaica smak zup, sosów, kanapek czy potraw z ryżu. To znakomita alternatywa dla tych, którzy chcą ograniczyć stosowanie soli, nie tracąc zarazem smaku i wyrazistości jedzenia.
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8677
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 7280
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 4981
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1327952
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8677
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 7280
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 4981
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1327952
Składniki
Na rozgrzaną patelnię wrzucamy sól, chwilę prażymy. Dodajemy sezam. Prażymy, cały czas mieszając, aż sezam będzie miał złoty kolor. Po uprażeniu przesypujemy do miski i odstawiamy do przestudzenia. Następnie ucieramy w moździerzu lub miksujemy w malakserze do momentu uzyskania sypkiej mieszanki. Gotową przyprawę przesypujemy do szczelnie zamykanego pojemniczka.