Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Gomashio to japońska sól sezamowa. Ten niezwykle aromatyczny dodatek urozmaica smak zup, sosów, kanapek czy potraw z ryżu. To znakomita alternatywa dla tych, którzy chcą ograniczyć stosowanie soli, nie tracąc zarazem smaku i wyrazistości jedzenia.
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 672
Prosty i szybki w wykonaniu fit deser z chia z dowolnymi owocami to moja prop...
Odsłon: 1446
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 458697
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 1734
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 672
Prosty i szybki w wykonaniu fit deser z chia z dowolnymi owocami to moja prop...
Odsłon: 1446
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 458697
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 1734
Składniki
Na rozgrzaną patelnię wrzucamy sól, chwilę prażymy. Dodajemy sezam. Prażymy, cały czas mieszając, aż sezam będzie miał złoty kolor. Po uprażeniu przesypujemy do miski i odstawiamy do przestudzenia. Następnie ucieramy w moździerzu lub miksujemy w malakserze do momentu uzyskania sypkiej mieszanki. Gotową przyprawę przesypujemy do szczelnie zamykanego pojemniczka.