Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Gomashio to japońska sól sezamowa. Ten niezwykle aromatyczny dodatek urozmaica smak zup, sosów, kanapek czy potraw z ryżu. To znakomita alternatywa dla tych, którzy chcą ograniczyć stosowanie soli, nie tracąc zarazem smaku i wyrazistości jedzenia.
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 13526
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4247
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 43179
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 515
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 424
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 468
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 13526
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4247
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 43179
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 515
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 424
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 468
Składniki
Na rozgrzaną patelnię wrzucamy sól, chwilę prażymy. Dodajemy sezam. Prażymy, cały czas mieszając, aż sezam będzie miał złoty kolor. Po uprażeniu przesypujemy do miski i odstawiamy do przestudzenia. Następnie ucieramy w moździerzu lub miksujemy w malakserze do momentu uzyskania sypkiej mieszanki. Gotową przyprawę przesypujemy do szczelnie zamykanego pojemniczka.