Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ta przyprawa jest znakomitym zamiennikiem dla zwykłej soli. Przepis pochodzi z 423 odcinka programu "Ewa gotuje".
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 12348
Dynia to prawdziwa królowa jesieni, z której w prosty sposób przygotować możn...
Odsłon: 833
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 12348
Dynia to prawdziwa królowa jesieni, z której w prosty sposób przygotować możn...
Odsłon: 833
Składniki
Sól wsypać na suchą patelnię i na dużym ogniu prażyć przez mniej więcej 5 minut. Po tym czasie zmniejszyć płomień, dodać sezam i podgrzewać przez około 10 minut, mieszając od czasu do czasu.
Przesypać do makutry i utrzeć pałką w ten sposób, żeby 1/3 część ziarenek pozostała w całości. Przechowywać w lodówce w zamykanym słoiku.
Używać jako przyprawy do potraw.