Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ta przyprawa jest znakomitym zamiennikiem dla zwykłej soli. Przepis pochodzi z 423 odcinka programu "Ewa gotuje".
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10486
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336814
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 4463
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 424111
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10486
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336814
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 4463
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 424111
Składniki
Sól wsypać na suchą patelnię i na dużym ogniu prażyć przez mniej więcej 5 minut. Po tym czasie zmniejszyć płomień, dodać sezam i podgrzewać przez około 10 minut, mieszając od czasu do czasu.
Przesypać do makutry i utrzeć pałką w ten sposób, żeby 1/3 część ziarenek pozostała w całości. Przechowywać w lodówce w zamykanym słoiku.
Używać jako przyprawy do potraw.