Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ta przyprawa jest znakomitym zamiennikiem dla zwykłej soli. Przepis pochodzi z 423 odcinka programu "Ewa gotuje".
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 10776
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1175
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 11615
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 703
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 10776
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1175
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 11615
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 703
Składniki
Sól wsypać na suchą patelnię i na dużym ogniu prażyć przez mniej więcej 5 minut. Po tym czasie zmniejszyć płomień, dodać sezam i podgrzewać przez około 10 minut, mieszając od czasu do czasu.
Przesypać do makutry i utrzeć pałką w ten sposób, żeby 1/3 część ziarenek pozostała w całości. Przechowywać w lodówce w zamykanym słoiku.
Używać jako przyprawy do potraw.