Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ta przyprawa jest znakomitym zamiennikiem dla zwykłej soli. Przepis pochodzi z 423 odcinka programu "Ewa gotuje".
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 183
Lekki jogurtowy deser z galaretką i musli. Pyszny i słodki. Szybki do zrobien...
Odsłon: 908
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 183
Lekki jogurtowy deser z galaretką i musli. Pyszny i słodki. Szybki do zrobien...
Odsłon: 908
Składniki
Sól wsypać na suchą patelnię i na dużym ogniu prażyć przez mniej więcej 5 minut. Po tym czasie zmniejszyć płomień, dodać sezam i podgrzewać przez około 10 minut, mieszając od czasu do czasu.
Przesypać do makutry i utrzeć pałką w ten sposób, żeby 1/3 część ziarenek pozostała w całości. Przechowywać w lodówce w zamykanym słoiku.
Używać jako przyprawy do potraw.