Do góry

Dodatki Przepis na:

Grahamki z serem i ziołami.

Grahamki z serem i ziołami.

Autor:

Przepisów i artykułów: 106 Ocena: 522

Dodano:

Odsłon: 134

Bułeczki z dodatkiem pachnących ziół i pełoziarnistej mąki.

Składniki

3-4 os. > 60 min średnie tanie
Reklama
Reklama
Grahamki z serem i ziołami.

Przygotowanie

  1. Drożdze,cukier,łyżkę mąki i ciepłe mleko mieszam i odstawiam na 10 minut.

  2. Masło rozpuszczam.Do rozczynu dodaję sól,2 rodzaję maki i masło.Wyrabiam ok.5 minut.Wsypuję zioła dalej wyrabiam.Odstawiam na ok.1 godzinę.

  3. Kiedy ciasto podwoi swoją objętość wyrabiam bułeczki i ukladam na blachę.Przykrywam czystą ściereczką na 20 min.

  4. Wkładam do piekarnika na 200 stopni i piekę ok.20 minut.3-4 minuty przed końcem pieczenia wyjmuję i na górę bułeczek rozkładam ser.Po upieczeniu zostawiam na chwilę w uchylonym piekarniku.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń