Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bułeczki z dodatkiem pachnących ziół i pełoziarnistej mąki.
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 9991
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2619
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1747
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 663
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3861
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 9991
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2619
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1747
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 663
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3861
Składniki
Drożdze,cukier,łyżkę mąki i ciepłe mleko mieszam i odstawiam na 10 minut.
Masło rozpuszczam.Do rozczynu dodaję sól,2 rodzaję maki i masło.Wyrabiam ok.5 minut.Wsypuję zioła dalej wyrabiam.Odstawiam na ok.1 godzinę.
Kiedy ciasto podwoi swoją objętość wyrabiam bułeczki i ukladam na blachę.Przykrywam czystą ściereczką na 20 min.
Wkładam do piekarnika na 200 stopni i piekę ok.20 minut.3-4 minuty przed końcem pieczenia wyjmuję i na górę bułeczek rozkładam ser.Po upieczeniu zostawiam na chwilę w uchylonym piekarniku.