Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Latem częściej sięgamy po owoce i warzywa sezonowe. Cukinia jest jednym z moim ulubionych warzyw przygotowuję na wiele sposobów. Sezon na grillowane potrawy trwa w pełni. Zapraszam na grillowaną cukinię nadziewaną pysznym aromatycznym farszem.
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 1855
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 3885
Pyszne, puszyste i delikatne ciasto jogurtowe z owocami. Idealne w sezonie ow...
Odsłon: 265
Pomysł na smaczne bezmięsne kanapki.
Odsłon: 175
Buraczki z papryką i cebulą to pyszny i zdrowy dodatek do obiadów. Buraczki s...
Odsłon: 161
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 1855
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 3885
Pyszne, puszyste i delikatne ciasto jogurtowe z owocami. Idealne w sezonie ow...
Odsłon: 265
Pomysł na smaczne bezmięsne kanapki.
Odsłon: 175
Buraczki z papryką i cebulą to pyszny i zdrowy dodatek do obiadów. Buraczki s...
Odsłon: 161
Składniki
Cukinie umyć, przekroić na pół wydrążyć środek posypać przyprawą prowansalską. Na rozgrzaną patelnię wlewamy wędzony olej rzepakowy na którym dusimy pokrojone, kabanosy, cebulkę czerwoną Pod koniec smażenia dodajemy kaszę jaglaną, mieszamy chwilę smażymy. Farszem napełniamy połówki cukinii. posypujemy startym serem Cukinię grillujemy do miękości na grillu.
Sos czosnkowy: Obierz ząbki czosnku, posiekaj rozetrzyj z jogurtem i oliwą.Cebulkę obierz zetrzyj na tarce wymieszaj z sokiem z cytryny dodaj do sosu.Dopraw do smaku solą i pieprzem.