Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Latem częściej sięgamy po owoce i warzywa sezonowe. Cukinia jest jednym z moim ulubionych warzyw przygotowuję na wiele sposobów. Sezon na grillowane potrawy trwa w pełni. Zapraszam na grillowaną cukinię nadziewaną pysznym aromatycznym farszem.
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 314
Królowa grilla :)
Odsłon: 101
Warzywna pasta pełna smaku.
Odsłon: 80
Ciasto jest bardzo łatwe do przygotowania. Jest lekkie, pyszne i mocno truska...
Odsłon: 95
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 215
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 314
Królowa grilla :)
Odsłon: 101
Warzywna pasta pełna smaku.
Odsłon: 80
Ciasto jest bardzo łatwe do przygotowania. Jest lekkie, pyszne i mocno truska...
Odsłon: 95
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 215
Składniki
Cukinie umyć, przekroić na pół wydrążyć środek posypać przyprawą prowansalską. Na rozgrzaną patelnię wlewamy wędzony olej rzepakowy na którym dusimy pokrojone, kabanosy, cebulkę czerwoną Pod koniec smażenia dodajemy kaszę jaglaną, mieszamy chwilę smażymy. Farszem napełniamy połówki cukinii. posypujemy startym serem Cukinię grillujemy do miękości na grillu.
Sos czosnkowy: Obierz ząbki czosnku, posiekaj rozetrzyj z jogurtem i oliwą.Cebulkę obierz zetrzyj na tarce wymieszaj z sokiem z cytryny dodaj do sosu.Dopraw do smaku solą i pieprzem.