Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Latem częściej sięgamy po owoce i warzywa sezonowe. Cukinia jest jednym z moim ulubionych warzyw przygotowuję na wiele sposobów. Sezon na grillowane potrawy trwa w pełni. Zapraszam na grillowaną cukinię nadziewaną pysznym aromatycznym farszem.
Deser albo słodkie, ciepłe śniadanie z ciasta filo, twarogu i brzoskwiń. Masł...
Odsłon: 30
Smaczne domowe lody truskawkowe. Pokochają małe i duże łasuchy.
Odsłon: 50
Deser albo słodkie, ciepłe śniadanie z ciasta filo, twarogu i brzoskwiń. Masł...
Odsłon: 30
Smaczne domowe lody truskawkowe. Pokochają małe i duże łasuchy.
Odsłon: 50
Składniki
Cukinie umyć, przekroić na pół wydrążyć środek posypać przyprawą prowansalską. Na rozgrzaną patelnię wlewamy wędzony olej rzepakowy na którym dusimy pokrojone, kabanosy, cebulkę czerwoną Pod koniec smażenia dodajemy kaszę jaglaną, mieszamy chwilę smażymy. Farszem napełniamy połówki cukinii. posypujemy startym serem Cukinię grillujemy do miękości na grillu.
Sos czosnkowy: Obierz ząbki czosnku, posiekaj rozetrzyj z jogurtem i oliwą.Cebulkę obierz zetrzyj na tarce wymieszaj z sokiem z cytryny dodaj do sosu.Dopraw do smaku solą i pieprzem.