Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Latem częściej sięgamy po owoce i warzywa sezonowe. Cukinia jest jednym z moim ulubionych warzyw przygotowuję na wiele sposobów. Sezon na grillowane potrawy trwa w pełni. Zapraszam na grillowaną cukinię nadziewaną pysznym aromatycznym farszem.
Nie wiem jak wy ale my uwielbiamy zupy grzybowe różnego rodzaju z pieczarek,...
Odsłon: 298
Brak pomysłu na piątkowy obiad? Oto przepis na kotlety wegetariańskie bez mię...
Odsłon: 4246
Dorada z grilla to jedna z najsmaczniejszych i najzdrowszych morskich ryb. Wp...
Odsłon: 1853
Superszybki makaron z pieczarkami – idealny, gdy głód nie chce czekać. Prosty...
Odsłon: 3603
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pyszną surówkę z młodej kapusty, idealny...
Odsłon: 30191
Nie wiem jak wy ale my uwielbiamy zupy grzybowe różnego rodzaju z pieczarek,...
Odsłon: 298
Brak pomysłu na piątkowy obiad? Oto przepis na kotlety wegetariańskie bez mię...
Odsłon: 4246
Dorada z grilla to jedna z najsmaczniejszych i najzdrowszych morskich ryb. Wp...
Odsłon: 1853
Superszybki makaron z pieczarkami – idealny, gdy głód nie chce czekać. Prosty...
Odsłon: 3603
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pyszną surówkę z młodej kapusty, idealny...
Odsłon: 30191
Składniki
Cukinie umyć, przekroić na pół wydrążyć środek posypać przyprawą prowansalską. Na rozgrzaną patelnię wlewamy wędzony olej rzepakowy na którym dusimy pokrojone, kabanosy, cebulkę czerwoną Pod koniec smażenia dodajemy kaszę jaglaną, mieszamy chwilę smażymy. Farszem napełniamy połówki cukinii. posypujemy startym serem Cukinię grillujemy do miękości na grillu.
Sos czosnkowy: Obierz ząbki czosnku, posiekaj rozetrzyj z jogurtem i oliwą.Cebulkę obierz zetrzyj na tarce wymieszaj z sokiem z cytryny dodaj do sosu.Dopraw do smaku solą i pieprzem.