Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nie lubię oleistych dań, więc podaję prosty sposób na groszek cukrowy bez smażenia na oleju. Może to być przystawka podana z pieczywem lub dodatek do dania głównego.
Pyszna świąteczna przekąska
Odsłon: 64
Wspaniałe świąteczne danie.
Odsłon: 60
Dzisiaj kruche, mięciutkie i aromatyczne mięsko jakim jest karkówka (plastry)...
Odsłon: 687
Pyszna świąteczna przekąska
Odsłon: 64
Wspaniałe świąteczne danie.
Odsłon: 60
Dzisiaj kruche, mięciutkie i aromatyczne mięsko jakim jest karkówka (plastry)...
Odsłon: 687
Składniki
Wodę zagotowujemy. W tym czasie obieramy czosnek, kroimy na kawałki. Na wrzątek wrzucamy umyty groszek z dodatkiem czosnku. Trzymamy tylko minutę, po czym odcedzamy.
Podajemy posypane pestkami, polane odrobiną oleju i melasą z granatów albo jednym z nich. Na koniec posypujemy startym parmezanem. Kładziemy obok cytrynę.