Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nie lubię oleistych dań, więc podaję prosty sposób na groszek cukrowy bez smażenia na oleju. Może to być przystawka podana z pieczywem lub dodatek do dania głównego.
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 7217
Mięciutka pierś kurczaka w kremowym pomidorowym sosie to idealny obiad w upal...
Odsłon: 2678
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 20185
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 579
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 795
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 7217
Mięciutka pierś kurczaka w kremowym pomidorowym sosie to idealny obiad w upal...
Odsłon: 2678
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 20185
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 579
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 795
Składniki
Wodę zagotowujemy. W tym czasie obieramy czosnek, kroimy na kawałki. Na wrzątek wrzucamy umyty groszek z dodatkiem czosnku. Trzymamy tylko minutę, po czym odcedzamy.
Podajemy posypane pestkami, polane odrobiną oleju i melasą z granatów albo jednym z nich. Na koniec posypujemy startym parmezanem. Kładziemy obok cytrynę.