Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nie lubię oleistych dań, więc podaję prosty sposób na groszek cukrowy bez smażenia na oleju. Może to być przystawka podana z pieczywem lub dodatek do dania głównego.
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 117786
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8257
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3069
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 1951
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1459
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 117786
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8257
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3069
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 1951
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1459
Składniki
Wodę zagotowujemy. W tym czasie obieramy czosnek, kroimy na kawałki. Na wrzątek wrzucamy umyty groszek z dodatkiem czosnku. Trzymamy tylko minutę, po czym odcedzamy.
Podajemy posypane pestkami, polane odrobiną oleju i melasą z granatów albo jednym z nich. Na koniec posypujemy startym parmezanem. Kładziemy obok cytrynę.