Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Popularna pasta do pieczywa, czy słonych przekąsek, na bazie ciecierzycy, doprawiona dodatkowo czarnuszką.
Taki kapuśniaczek to danie obiadowe. Zupa bardzo smaczna i pożywna o wyrazist...
Odsłon: 1238
Wystarczy kilka minut i mamy smaczny dodatek do kawy. Polecam.
Odsłon: 2961
Kotlety z serka wiejskiego to pyszna, lekka propozycja, która doskonale spraw...
Odsłon: 79384
Łosoś to niezwykle zdrowa ryba, dlatego warto, aby regularnie pojawiała się n...
Odsłon: 482
Taki kapuśniaczek to danie obiadowe. Zupa bardzo smaczna i pożywna o wyrazist...
Odsłon: 1238
Wystarczy kilka minut i mamy smaczny dodatek do kawy. Polecam.
Odsłon: 2961
Kotlety z serka wiejskiego to pyszna, lekka propozycja, która doskonale spraw...
Odsłon: 79384
Łosoś to niezwykle zdrowa ryba, dlatego warto, aby regularnie pojawiała się n...
Odsłon: 482
Składniki
Namoczoną przez noc ciecierzycę gotujemy do miękkości w osolonej wodzie. Po ugotowaniu odsączamy i studzimy. Wystudzoną ciecierzycę razem z czosnkiem, sokiem z cytryny i pastą tahini umieszczamy w blenderze i miksujemy na gładko. Czarnuszkę ucieramy w moździerzu ze szczyptą soli. Dodajemy do pasty i mieszamy. Opcjonalnie doprawiamy większą ilością soli.