Dodatki Przepis na:
Przepisów i artykułów: 111 Ocena: 1002
Dodano: 22.06.2018
Odsłon: 885
> 6 os. | > 60 min | łatwe | tanie |
Namoczoną przez noc ciecierzycę gotujemy do miękkości w osolonej wodzie. Po ugotowaniu odsączamy i studzimy.
Wystudzoną ciecierzycę razem z czosnkiem, sokiem z cytryny i pastą tahini umieszczamy w blenderze i miksujemy na gładko.
Czarnuszkę ucieramy w moździerzu ze szczyptą soli. Dodajemy do pasty i mieszamy.
Opcjonalnie doprawiamy większą ilością soli.
Na skróty
Komentarze do przepisu (3)

GREGORHSPEED 23 czerwca 2018Zgłoś do usunięcia
Świetna pasta <3 Uwielbiam czarnuszkę <31 Kto głosował? | Odpowiedz

bryssska 22 czerwca 2018Zgłoś do usunięcia
Uwielbiam, z czarnuszka te chętnie zjem ;-D1 Kto głosował? | Odpowiedz

Maudie 22 czerwca 2018Zgłoś do usunięcia
Hummusik...mniam:)1 Kto głosował? | Odpowiedz