Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Popularna pasta do pieczywa, czy słonych przekąsek, na bazie ciecierzycy, doprawiona dodatkowo czarnuszką.
Królowa grilla :)
Odsłon: 1361
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 209
Moje dzisiejsze danie to łazanki trochę inaczej przygotowane bo z makaronem ś...
Odsłon: 165
Królowa grilla :)
Odsłon: 1361
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 209
Moje dzisiejsze danie to łazanki trochę inaczej przygotowane bo z makaronem ś...
Odsłon: 165
Składniki
Namoczoną przez noc ciecierzycę gotujemy do miękkości w osolonej wodzie. Po ugotowaniu odsączamy i studzimy. Wystudzoną ciecierzycę razem z czosnkiem, sokiem z cytryny i pastą tahini umieszczamy w blenderze i miksujemy na gładko. Czarnuszkę ucieramy w moździerzu ze szczyptą soli. Dodajemy do pasty i mieszamy. Opcjonalnie doprawiamy większą ilością soli.