Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Popularna pasta do pieczywa, czy słonych przekąsek, na bazie ciecierzycy, doprawiona dodatkowo czarnuszką.
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 2019
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1702
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 2019
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1702
Składniki
Namoczoną przez noc ciecierzycę gotujemy do miękkości w osolonej wodzie. Po ugotowaniu odsączamy i studzimy. Wystudzoną ciecierzycę razem z czosnkiem, sokiem z cytryny i pastą tahini umieszczamy w blenderze i miksujemy na gładko. Czarnuszkę ucieramy w moździerzu ze szczyptą soli. Dodajemy do pasty i mieszamy. Opcjonalnie doprawiamy większą ilością soli.