Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Popularna pasta do pieczywa, czy słonych przekąsek, na bazie ciecierzycy, doprawiona dodatkowo czarnuszką.
Dzisiaj naleśniki przygotowane na świąteczne krokiety z kapustą i grzybami. P...
Odsłon: 616
paszteciki z ciasta serowego - bez drożdży i proszku do pieczenia
Odsłon: 316
Bitka schabowa podana z kluskami śląskimi i buraczkami.
Odsłon: 976
Przygotowałam to danie z przepisu Wałek oto link do przepisu; https://smaker...
Odsłon: 250
Polecam. Mało pracochłonny i bardzo smaczny.
Odsłon: 739
Dzisiaj naleśniki przygotowane na świąteczne krokiety z kapustą i grzybami. P...
Odsłon: 616
paszteciki z ciasta serowego - bez drożdży i proszku do pieczenia
Odsłon: 316
Bitka schabowa podana z kluskami śląskimi i buraczkami.
Odsłon: 976
Przygotowałam to danie z przepisu Wałek oto link do przepisu; https://smaker...
Odsłon: 250
Polecam. Mało pracochłonny i bardzo smaczny.
Odsłon: 739
Składniki
Namoczoną przez noc ciecierzycę gotujemy do miękkości w osolonej wodzie. Po ugotowaniu odsączamy i studzimy. Wystudzoną ciecierzycę razem z czosnkiem, sokiem z cytryny i pastą tahini umieszczamy w blenderze i miksujemy na gładko. Czarnuszkę ucieramy w moździerzu ze szczyptą soli. Dodajemy do pasty i mieszamy. Opcjonalnie doprawiamy większą ilością soli.