Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo prosty przepis na przygotowanie domowego majonezu, idealnego do sałatek, frytek i kanapek, a co najważniejsze bez konserwantów i innej chemii. Według mojego przepisu przygotujesz około 350 ml majonezu, który możesz przechowywać w słoiczku, w lodówce.
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 2574
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3454
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1544
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 2229
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 2574
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3454
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1544
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 2229
Składniki
Do dużej miski wbijamy i roztrzepujemy jajko. Dodajemy sól, biały pieprz, ocet i cukier. Ubijamy na pianę. Intensywnie mieszamy bardzo powoli dolewając olej. Po kilku minutach masa powinna gęstnieć i robić się biała. Mieszamy dolewając olej aż majonez będzie dość gęsty i puszysty. Na koniec doprawiamy czarnym pieprze, Jeśli w smaku będzie zbyt wyczuwalny olej można dodać jeszcze odrobinę octu.