Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo prosty przepis na przygotowanie domowego majonezu, idealnego do sałatek, frytek i kanapek, a co najważniejsze bez konserwantów i innej chemii. Według mojego przepisu przygotujesz około 350 ml majonezu, który możesz przechowywać w słoiczku, w lodówce.
Egzotyczne połączenie smaków. Soczysty kawałek łososia z karmelizowanym anana...
Odsłon: 91
...owsiane, najlepsze. Wystarczy dosłownie kilka chwil i mamy pyszne ciastec...
Odsłon: 4068
Przepis dnia
Na zdjęciu widnieje propozycja obiadu w 30 minut. Danie tanie, pożywne i pysz...
Odsłon: 114
Egzotyczne połączenie smaków. Soczysty kawałek łososia z karmelizowanym anana...
Odsłon: 91
...owsiane, najlepsze. Wystarczy dosłownie kilka chwil i mamy pyszne ciastec...
Odsłon: 4068
Przepis dnia
Na zdjęciu widnieje propozycja obiadu w 30 minut. Danie tanie, pożywne i pysz...
Odsłon: 114
Składniki
Do dużej miski wbijamy i roztrzepujemy jajko. Dodajemy sól, biały pieprz, ocet i cukier. Ubijamy na pianę. Intensywnie mieszamy bardzo powoli dolewając olej. Po kilku minutach masa powinna gęstnieć i robić się biała. Mieszamy dolewając olej aż majonez będzie dość gęsty i puszysty. Na koniec doprawiamy czarnym pieprze, Jeśli w smaku będzie zbyt wyczuwalny olej można dodać jeszcze odrobinę octu.