Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kalafior polany aromatycznym sosem oraz posypany matką pietruszki jest wspaniałą propozycją na lekki lunch w te upalne dni. :)
Takie danie można podawać z ryżem lub kaszą. Jest proste i szybkie do przygot...
Odsłon: 158
Propozycja na przekąskę lub danie główne, które można podać z frytkami lub ry...
Odsłon: 15537
Omlet to sposób na pyszne i sycące śniadanie, które doda nam energii na cały...
Odsłon: 166
Pieczona marchewka i pasternak to część tzw. roast dinner w Anglii, który skł...
Odsłon: 113
Takie danie można podawać z ryżem lub kaszą. Jest proste i szybkie do przygot...
Odsłon: 158
Propozycja na przekąskę lub danie główne, które można podać z frytkami lub ry...
Odsłon: 15537
Omlet to sposób na pyszne i sycące śniadanie, które doda nam energii na cały...
Odsłon: 166
Pieczona marchewka i pasternak to część tzw. roast dinner w Anglii, który skł...
Odsłon: 113
Składniki
Kalafiora umyć, wyciąć łodygę, podzielić na różyczki. Wrzucić na wrzątek z dodatkiem octu, soli oraz cukru. Gotować 15 minut, odcedzić.
Przygotować sos poprzez rozpuszczenie łyżeczki bulionu warzywnego w wodzie. Dodać sok wyciśnięty z pomarańczy. Dodać curry. Bulion, sok oraz przyprawę gotować na małym ogniu przez 10 minut. Po tym czasie dodać śmietanę, sól, pieprz oraz cukier, wymieszać. Jeżeli chcemy by sos był gęstszy, należy odlać pół szklanki sosu oraz wymieszać z dwiema łyżeczkami mąki. Dokładnie wymieszać, dodać do sosu, zagotować.
Kalafiora polać sosem i posypać natką.
Smacznego! :)