Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kalafior polany aromatycznym sosem oraz posypany matką pietruszki jest wspaniałą propozycją na lekki lunch w te upalne dni. :)
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 1182
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4834
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1486
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 1182
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4834
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1486
Składniki
Kalafiora umyć, wyciąć łodygę, podzielić na różyczki. Wrzucić na wrzątek z dodatkiem octu, soli oraz cukru. Gotować 15 minut, odcedzić.
Przygotować sos poprzez rozpuszczenie łyżeczki bulionu warzywnego w wodzie. Dodać sok wyciśnięty z pomarańczy. Dodać curry. Bulion, sok oraz przyprawę gotować na małym ogniu przez 10 minut. Po tym czasie dodać śmietanę, sól, pieprz oraz cukier, wymieszać. Jeżeli chcemy by sos był gęstszy, należy odlać pół szklanki sosu oraz wymieszać z dwiema łyżeczkami mąki. Dokładnie wymieszać, dodać do sosu, zagotować.
Kalafiora polać sosem i posypać natką.
Smacznego! :)