Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kalafior polany aromatycznym sosem oraz posypany matką pietruszki jest wspaniałą propozycją na lekki lunch w te upalne dni. :)
Proste zrazy z szynki wieprzowej z ogórkiem , kiełbasą cebulą i boczkiem wędz...
Odsłon: 13
Nie chcę się powtarzać z łososiem, powiem tylko, że jedni go kochają, a drudz...
Odsłon: 108
Polędwica należy do tej partii wieprzowiny, którą trudno jest zrobić na soczy...
Odsłon: 20469
Makaronowa sałatka z szynką
Odsłon: 60
zrazy z kapustą i pieczarkami w sosie
Odsłon: 94
Proste zrazy z szynki wieprzowej z ogórkiem , kiełbasą cebulą i boczkiem wędz...
Odsłon: 13
Nie chcę się powtarzać z łososiem, powiem tylko, że jedni go kochają, a drudz...
Odsłon: 108
Polędwica należy do tej partii wieprzowiny, którą trudno jest zrobić na soczy...
Odsłon: 20469
Makaronowa sałatka z szynką
Odsłon: 60
zrazy z kapustą i pieczarkami w sosie
Odsłon: 94
Składniki
Kalafiora umyć, wyciąć łodygę, podzielić na różyczki. Wrzucić na wrzątek z dodatkiem octu, soli oraz cukru. Gotować 15 minut, odcedzić.
Przygotować sos poprzez rozpuszczenie łyżeczki bulionu warzywnego w wodzie. Dodać sok wyciśnięty z pomarańczy. Dodać curry. Bulion, sok oraz przyprawę gotować na małym ogniu przez 10 minut. Po tym czasie dodać śmietanę, sól, pieprz oraz cukier, wymieszać. Jeżeli chcemy by sos był gęstszy, należy odlać pół szklanki sosu oraz wymieszać z dwiema łyżeczkami mąki. Dokładnie wymieszać, dodać do sosu, zagotować.
Kalafiora polać sosem i posypać natką.
Smacznego! :)