Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kalafior polany aromatycznym sosem oraz posypany matką pietruszki jest wspaniałą propozycją na lekki lunch w te upalne dni. :)
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 44
zapraszam Was na dość ciekawe ciasto, które może większości z Was kojarzy się...
Odsłon: 115
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 2821
Tylko 3 składniki połączone jogurtowym sosem stanowią pyszną, zdrową sałatkę,...
Odsłon: 4186
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 44
zapraszam Was na dość ciekawe ciasto, które może większości z Was kojarzy się...
Odsłon: 115
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 2821
Tylko 3 składniki połączone jogurtowym sosem stanowią pyszną, zdrową sałatkę,...
Odsłon: 4186
Składniki
Kalafiora umyć, wyciąć łodygę, podzielić na różyczki. Wrzucić na wrzątek z dodatkiem octu, soli oraz cukru. Gotować 15 minut, odcedzić.
Przygotować sos poprzez rozpuszczenie łyżeczki bulionu warzywnego w wodzie. Dodać sok wyciśnięty z pomarańczy. Dodać curry. Bulion, sok oraz przyprawę gotować na małym ogniu przez 10 minut. Po tym czasie dodać śmietanę, sól, pieprz oraz cukier, wymieszać. Jeżeli chcemy by sos był gęstszy, należy odlać pół szklanki sosu oraz wymieszać z dwiema łyżeczkami mąki. Dokładnie wymieszać, dodać do sosu, zagotować.
Kalafiora polać sosem i posypać natką.
Smacznego! :)