Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dla miłośników kalafiora, i nie tylko
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 367
Jeżeli chcecie zaskoczyć swoich gości nietuzinkowym deserem, proponuję przygo...
Odsłon: 53
Na jesienny podwieczorek do ciepłej herbatki idealnie wpasują się szyszki, tr...
Odsłon: 107
Płynny karmel jako przyprawa do zup i mięs był używany przez naszą babcię. Pa...
Odsłon: 158
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 17150
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 367
Jeżeli chcecie zaskoczyć swoich gości nietuzinkowym deserem, proponuję przygo...
Odsłon: 53
Na jesienny podwieczorek do ciepłej herbatki idealnie wpasują się szyszki, tr...
Odsłon: 107
Płynny karmel jako przyprawa do zup i mięs był używany przez naszą babcię. Pa...
Odsłon: 158
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 17150
Składniki
Umytego kalafiora podzielonego na większe różyczki ugotowałam w lekko osolonej wodzie, tak aby się nie rozpadał. Ugotowanego ułożyłam na wysmarowanej blasze i posypałam serem typu parmezan i kuminem i pieprzem. Ser jest wystarczająco tłusty, nie trzeba dodawać masła. Kalafiora zapiekałam 20 minut pod górnym palnikiem. Najlepiej smakuje z sosem jogurtowym z czosnkiem, sola, pieprzem, ogórkiem i miętą. Smacznego :)