Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dla miłośników kalafiora, i nie tylko
Proste , pożywne i sycące danie z makaronu, brokułu i indyka. Polecam na szyb...
Odsłon: 285
Zapiekane mięso z cebulą, czosnkiem i kremowym sosem to klasyczne danie, któr...
Odsłon: 18
Kuchnia azjatycka od lat zachwyca różnorodnością smaków, intensywnością aroma...
Odsłon: 330
Szukasz pomysłu na szybki obiad, mam coś dla Ciebie. Chińska kuchnia, pełna w...
Odsłon: 290
Proste , pożywne i sycące danie z makaronu, brokułu i indyka. Polecam na szyb...
Odsłon: 285
Zapiekane mięso z cebulą, czosnkiem i kremowym sosem to klasyczne danie, któr...
Odsłon: 18
Kuchnia azjatycka od lat zachwyca różnorodnością smaków, intensywnością aroma...
Odsłon: 330
Szukasz pomysłu na szybki obiad, mam coś dla Ciebie. Chińska kuchnia, pełna w...
Odsłon: 290
Składniki
Umytego kalafiora podzielonego na większe różyczki ugotowałam w lekko osolonej wodzie, tak aby się nie rozpadał. Ugotowanego ułożyłam na wysmarowanej blasze i posypałam serem typu parmezan i kuminem i pieprzem. Ser jest wystarczająco tłusty, nie trzeba dodawać masła. Kalafiora zapiekałam 20 minut pod górnym palnikiem. Najlepiej smakuje z sosem jogurtowym z czosnkiem, sola, pieprzem, ogórkiem i miętą. Smacznego :)