Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dla miłośników kalafiora, i nie tylko
Przepis dnia
Czebureki - przysmak tatarski, wersja mini i wyrób domowy. Te pierożki nie w...
Odsłon: 68413
Polecam to zniewalające danie. Łosoś oprószony cytrynowym pieprzem, szpinak d...
Odsłon: 2030
Przepis dnia
Czebureki - przysmak tatarski, wersja mini i wyrób domowy. Te pierożki nie w...
Odsłon: 68413
Polecam to zniewalające danie. Łosoś oprószony cytrynowym pieprzem, szpinak d...
Odsłon: 2030
Składniki
Umytego kalafiora podzielonego na większe różyczki ugotowałam w lekko osolonej wodzie, tak aby się nie rozpadał. Ugotowanego ułożyłam na wysmarowanej blasze i posypałam serem typu parmezan i kuminem i pieprzem. Ser jest wystarczająco tłusty, nie trzeba dodawać masła. Kalafiora zapiekałam 20 minut pod górnym palnikiem. Najlepiej smakuje z sosem jogurtowym z czosnkiem, sola, pieprzem, ogórkiem i miętą. Smacznego :)