Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dla miłośników kalafiora, i nie tylko
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 153
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem penne, brokułami i kur...
Odsłon: 37472
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 153
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem penne, brokułami i kur...
Odsłon: 37472
Składniki
Umytego kalafiora podzielonego na większe różyczki ugotowałam w lekko osolonej wodzie, tak aby się nie rozpadał. Ugotowanego ułożyłam na wysmarowanej blasze i posypałam serem typu parmezan i kuminem i pieprzem. Ser jest wystarczająco tłusty, nie trzeba dodawać masła. Kalafiora zapiekałam 20 minut pod górnym palnikiem. Najlepiej smakuje z sosem jogurtowym z czosnkiem, sola, pieprzem, ogórkiem i miętą. Smacznego :)