Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kalafior w pysznym serowym sosie w sam raz na kolacje lub dodatek do mięsa.
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 846
Karmelowa panna cotta to deser, który łączy w sobie aksamitną konsystencję śm...
Odsłon: 815
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 73
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 846
Karmelowa panna cotta to deser, który łączy w sobie aksamitną konsystencję śm...
Odsłon: 815
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 73
Składniki
1. Kalafior gotujemy na pół twardo w osolonej wodzie.
2. Po ugotowaniu wykładamy do naczynia żaroodpornego.
3. 2 łyżki masła rozpuszczamy w garnku.
4. Dodajemy mąkę tak aby nie powstały nam grudki.
5. Doprawiamy pieprzem, gałką oraz solą.
6. Wlewamy śmietanę.
7. Ser ścieramy na tarce o dużych oczach, połowę sera dodajemy do sosu.
8. Gotujemy do chwili rozpuszczenia się sera. 9. Sosem polewamy kalafior.
10. Ogórka kroimy w kostkę.
11. Z papryki usuwamy gniazda i kroimy w drobne paseczki.
12. Warzywa układamy na sosie.
13. Na wierzch posypujemy serem. 14. Zapiekamy 20 minut w 180˚C.
15. Kalafior gotowy. 16. Smacznego.