Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna potrawka z kalarepy z sosem curry. Może być podana z ryżem lub jako dodatek do mięsa.
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 778
Dzisiaj polecam bardzo proste szybkie kluski śląskie. Kluski śląskie robię dw...
Odsłon: 8110
Dziś obiadek nietypowy bo kapuśniak już gotowy. Jest marchewka i ziemniaki z...
Odsłon: 12995
Dzisiaj placki ziemniaczane w trochę innej odsłonie bo z dodaniem marchewki....
Odsłon: 344
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 119
Wietnamski rosół z kaczki.
Odsłon: 2215
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 778
Dzisiaj polecam bardzo proste szybkie kluski śląskie. Kluski śląskie robię dw...
Odsłon: 8110
Dziś obiadek nietypowy bo kapuśniak już gotowy. Jest marchewka i ziemniaki z...
Odsłon: 12995
Dzisiaj placki ziemniaczane w trochę innej odsłonie bo z dodaniem marchewki....
Odsłon: 344
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 119
Wietnamski rosół z kaczki.
Odsłon: 2215
Składniki
Ryż gotujemy w osolonym wrzątku zgodnie z przepisem na opakowaniu. Kalarepy obieramy i kroimy w kostkę. Na patelni rozgrzewamy olej i wrzucamy kalarepę. Oprószamy curry, odrobiną soli i podsmażamy przez ok. 2 min. często mieszając. Następnie wlewamy śmietanę i doprawiamy do smaku solą, pieprzem, cukrem i chili. Dusimy do czasu aż kalarepa uzyska odpowiednią miękkość. Porcje ryżu podajemy z kalarepą w sosie curry i posypujemy posiekaną natką pietruszki.