Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna potrawka z kalarepy z sosem curry. Może być podana z ryżem lub jako dodatek do mięsa.
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 457438
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 1377
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 2205
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 557
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 457438
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 1377
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 2205
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 557
Składniki
Ryż gotujemy w osolonym wrzątku zgodnie z przepisem na opakowaniu. Kalarepy obieramy i kroimy w kostkę. Na patelni rozgrzewamy olej i wrzucamy kalarepę. Oprószamy curry, odrobiną soli i podsmażamy przez ok. 2 min. często mieszając. Następnie wlewamy śmietanę i doprawiamy do smaku solą, pieprzem, cukrem i chili. Dusimy do czasu aż kalarepa uzyska odpowiednią miękkość. Porcje ryżu podajemy z kalarepą w sosie curry i posypujemy posiekaną natką pietruszki.