Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna potrawka z kalarepy z sosem curry. Może być podana z ryżem lub jako dodatek do mięsa.
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10848
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4846
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 962
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9282
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1378
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10848
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4846
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 962
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9282
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1378
Składniki
Ryż gotujemy w osolonym wrzątku zgodnie z przepisem na opakowaniu. Kalarepy obieramy i kroimy w kostkę. Na patelni rozgrzewamy olej i wrzucamy kalarepę. Oprószamy curry, odrobiną soli i podsmażamy przez ok. 2 min. często mieszając. Następnie wlewamy śmietanę i doprawiamy do smaku solą, pieprzem, cukrem i chili. Dusimy do czasu aż kalarepa uzyska odpowiednią miękkość. Porcje ryżu podajemy z kalarepą w sosie curry i posypujemy posiekaną natką pietruszki.