Do góry

Dodatki Przepis na:

Kapusta czerwona na słodko-kwaśno

Kapusta czerwona na słodko-kwaśno

Autor:

Przepisów i artykułów: 62 Ocena: 704

Dodano:

Odsłon: 2505

idealnie pasuje do klusek i kasz, dla mięsożerców jako dodatek do wszystkich mięs.

Składniki

  • mała główka czerwonej kapusty
  • garść suszonej żurawiny
  • garść rodzynek
  • łyzka łuskanego słonecznika
  • 1/2 szklanki octu balsamicznego
  • 2-3 łyżki oliwy
  • szczypta soli
  • łyzeczka cukru
3-4 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Kapusta czerwona na słodko-kwaśno

Przygotowanie

  1. Kapustę poszatkować, dusić na oliwie ok. 15 minut pod przykryciem.
    Dodać sól i cukier.
    Polać octem balsamicznym, dodać żurawinę, rodzynki i ziarna obranego słonecznika. Dusić kolejne 15 minut co jakiś czas mieszając, przy czym a na ostatnie 5minut odkryć aby kapusta nieco się przysmażyła.
    Podawać na ciepło.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń