Do góry

Dodatki Przepis na:

Kapusta czerwona z fasolą

Kapusta czerwona z fasolą

Autor:

Przepisów i artykułów: 2356 Ocena: 15051

Dodano:

Odsłon: 73

Wspaniały dodatek do zapiekanek.

Składniki

  • Kapusta czerwona 1 główka
  • Fasola czerwona w zalewie 1 puszka
  • Mąka pszenna 2 łyżki
  • Tłuszcz 2 łyżki
  • Cebula biała 2 szt.
  • Sól i cukier do smaku
5-6 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Wykonanie:
    Kapustę oczyścić, poszatkować i udusić w małej ilości wody, Cebulę obrać posiekać i udusić na tłuszczu z dodatkiem mąki, następnie połączyć z kapustą. Wsypać odsączoną fasolę, lekko poddusić, doprawić do smaku i podawać np. do zapiekanek.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń