Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Czy taki farsz musimy mieć tylko na święta? otóż nie można go użyć w każdej chwili na przykład do krokietów
garnek, łyżka, nóż, deska do krojenia
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2785
Dzisiaj kruche, mięciutkie i aromatyczne mięsko jakim jest karkówka (plastry)...
Odsłon: 1313
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 766
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 108
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2785
Dzisiaj kruche, mięciutkie i aromatyczne mięsko jakim jest karkówka (plastry)...
Odsłon: 1313
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 766
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 108
Składniki
Należy przygotować kapustę kiszoną jeżeli ktoś nie lubi kwaśnej to ją opłukać a następnie pokroić drobniej, następnie do garnka wlać 1,5 litra wody i dodać przygotowaną kapustę. Gotować na średnim ogniu co jakiś czas zamieszać
W czasie gdy kapusta się gotuje przygotować pieczarki oczyścić je i pokroić dowolnie po czym na patelnię dodać olej oraz pokrojoną cebulę podsmażyć ją na lekko rumiany kolor a następnie dodać pieczarki i całość smażyć do czasu aż z pieczarek wyparuje woda
Gdy pieczarki gotowe wtedy namoczyć grzyby suszone. Jak już kapusta jest miękka dodać namoczone pokrojone drobniej grzyby suszone i gotować całość do miękkości grzybów, gdy są już miękkie dodać usmażone pieczarki z cebulką i nadal gotować doprawiając według swego smaku
Ugotowaną kapustę z grzybami można przełożyć do słoików a nawet przygotować z niej pyszne krokiety czy też pierogi kto co woli