Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Czy taki farsz musimy mieć tylko na święta? otóż nie można go użyć w każdej chwili na przykład do krokietów
garnek, łyżka, nóż, deska do krojenia
Kurczak tikka masala to znane i lubiane danie kuchni azjatyckiej. Mięso podan...
Odsłon: 2140
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 1164
Delikatny schab w aromatycznym sosie , idealny na obiad.
Odsłon: 182
Kurczak tikka masala to znane i lubiane danie kuchni azjatyckiej. Mięso podan...
Odsłon: 2140
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 1164
Delikatny schab w aromatycznym sosie , idealny na obiad.
Odsłon: 182
Składniki
Należy przygotować kapustę kiszoną jeżeli ktoś nie lubi kwaśnej to ją opłukać a następnie pokroić drobniej, następnie do garnka wlać 1,5 litra wody i dodać przygotowaną kapustę. Gotować na średnim ogniu co jakiś czas zamieszać
W czasie gdy kapusta się gotuje przygotować pieczarki oczyścić je i pokroić dowolnie po czym na patelnię dodać olej oraz pokrojoną cebulę podsmażyć ją na lekko rumiany kolor a następnie dodać pieczarki i całość smażyć do czasu aż z pieczarek wyparuje woda
Gdy pieczarki gotowe wtedy namoczyć grzyby suszone. Jak już kapusta jest miękka dodać namoczone pokrojone drobniej grzyby suszone i gotować całość do miękkości grzybów, gdy są już miękkie dodać usmażone pieczarki z cebulką i nadal gotować doprawiając według swego smaku
Ugotowaną kapustę z grzybami można przełożyć do słoików a nawet przygotować z niej pyszne krokiety czy też pierogi kto co woli