Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Czy taki farsz musimy mieć tylko na święta? otóż nie można go użyć w każdej chwili na przykład do krokietów
garnek, łyżka, nóż, deska do krojenia
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3820
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 631
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3826
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 396
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 750
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3820
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 631
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3826
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 396
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 750
Składniki
Należy przygotować kapustę kiszoną jeżeli ktoś nie lubi kwaśnej to ją opłukać a następnie pokroić drobniej, następnie do garnka wlać 1,5 litra wody i dodać przygotowaną kapustę. Gotować na średnim ogniu co jakiś czas zamieszać
W czasie gdy kapusta się gotuje przygotować pieczarki oczyścić je i pokroić dowolnie po czym na patelnię dodać olej oraz pokrojoną cebulę podsmażyć ją na lekko rumiany kolor a następnie dodać pieczarki i całość smażyć do czasu aż z pieczarek wyparuje woda
Gdy pieczarki gotowe wtedy namoczyć grzyby suszone. Jak już kapusta jest miękka dodać namoczone pokrojone drobniej grzyby suszone i gotować całość do miękkości grzybów, gdy są już miękkie dodać usmażone pieczarki z cebulką i nadal gotować doprawiając według swego smaku
Ugotowaną kapustę z grzybami można przełożyć do słoików a nawet przygotować z niej pyszne krokiety czy też pierogi kto co woli