Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bo my lubimy nieoczywiste połączenia ;)
Ciasto drożdżowe i mieszanka miodu z masłem to prawdziwy rarytas. Doskonale s...
Odsłon: 1779
Pyszne ciasteczka kruch z ulubionym dżemem e zapraszam po przepis
Odsłon: 17889
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1931
Ciasto drożdżowe i mieszanka miodu z masłem to prawdziwy rarytas. Doskonale s...
Odsłon: 1779
Pyszne ciasteczka kruch z ulubionym dżemem e zapraszam po przepis
Odsłon: 17889
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1931
Składniki
Kapustę kroimy na mniejsze kawałki, obgotowujemy w wodzie z dodatkiem liścia kaffiru. Odcedzamy. W woku rozgrzewamy olej, wrzucamy kapustę, pokrojone w paski papryki. Podlewamy sosem sojowym, dodajemy posiekaną papryczkę chili, cukier palmowy i smażymy na dużym ogniu przez kilka minut. Pod koniec dodajemy sos ostrygowy. Podajemy z posiekanym szczypiorkiem. Kapustę polecamy szczególnie do ryb.