Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj młoda kapusta na masełku z dodatkiem koperku. Smaczna i prosta w przygotowaniu. Przepis przywiozłam ze Szczytna od znajomej. Polecam
Pączki z czekoladą to doskonała alternatywa dla tradycyjnych słodkości przygo...
Odsłon: 15667
Klasyczna, domowa zupa pomidorowa w najlepszym wydaniu! Aromatyczny bulion, p...
Odsłon: 34
Ziemniaki milionera to wyjątkowe danie z dwukrotnie pieczonych ziemniaków, dz...
Odsłon: 1154
Po upieczeniu skrzydełek zostało nam sosiku na dnie blachy, którego użyliśmy...
Odsłon: 2703
...owsiane, najlepsze. Wystarczy dosłownie kilka chwil i mamy pyszne ciastec...
Odsłon: 1230
Pączki z czekoladą to doskonała alternatywa dla tradycyjnych słodkości przygo...
Odsłon: 15667
Klasyczna, domowa zupa pomidorowa w najlepszym wydaniu! Aromatyczny bulion, p...
Odsłon: 34
Ziemniaki milionera to wyjątkowe danie z dwukrotnie pieczonych ziemniaków, dz...
Odsłon: 1154
Po upieczeniu skrzydełek zostało nam sosiku na dnie blachy, którego użyliśmy...
Odsłon: 2703
...owsiane, najlepsze. Wystarczy dosłownie kilka chwil i mamy pyszne ciastec...
Odsłon: 1230
Składniki
Kapustę po oczyszczeniu z wierzchnich , brzydkich liści podzielić na ćwiartki i poszatkować. Włożyć do garnka, zalać wodą tak do połowy około 3/4 szklanki (szkl. o poj. 250 ml .) i gotować około 25 minut na średniej mocy palnika nie dłużej aby nie rozgotować kapusty. Po tym czasie włożyć masło , doprawić octem , solą i pieprzem ( ja jeszcze dodaję łyżeczkę cukru do smaku ale nie koniecznie ) oraz dodać posiekany koperek . Całość gotuj jeszcze 5 minut do całkowitego rozpuszczenia masła. Smacznego.
Kapusta gotowa do podania.