Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj młoda kapusta na masełku z dodatkiem koperku. Smaczna i prosta w przygotowaniu. Przepis przywiozłam ze Szczytna od znajomej. Polecam
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 565
Bardzo szybkie do wykonania ciasto bez pieczenia. Herbatniki z puszystym krem...
Odsłon: 711
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 204
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 565
Bardzo szybkie do wykonania ciasto bez pieczenia. Herbatniki z puszystym krem...
Odsłon: 711
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 204
Składniki
Kapustę po oczyszczeniu z wierzchnich , brzydkich liści podzielić na ćwiartki i poszatkować. Włożyć do garnka, zalać wodą tak do połowy około 3/4 szklanki (szkl. o poj. 250 ml .) i gotować około 25 minut na średniej mocy palnika nie dłużej aby nie rozgotować kapusty. Po tym czasie włożyć masło , doprawić octem , solą i pieprzem ( ja jeszcze dodaję łyżeczkę cukru do smaku ale nie koniecznie ) oraz dodać posiekany koperek . Całość gotuj jeszcze 5 minut do całkowitego rozpuszczenia masła. Smacznego.
Kapusta gotowa do podania.