Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj młoda kapusta na masełku z dodatkiem koperku. Smaczna i prosta w przygotowaniu. Przepis przywiozłam ze Szczytna od znajomej. Polecam
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 142
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 2776
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3619
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 541
Karkówka z pieca będzie soczysta i bardzo aromatyczna, jeśli przygotujesz ją...
Odsłon: 7356
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 142
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 2776
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3619
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 541
Karkówka z pieca będzie soczysta i bardzo aromatyczna, jeśli przygotujesz ją...
Odsłon: 7356
Składniki
Kapustę po oczyszczeniu z wierzchnich , brzydkich liści podzielić na ćwiartki i poszatkować. Włożyć do garnka, zalać wodą tak do połowy około 3/4 szklanki (szkl. o poj. 250 ml .) i gotować około 25 minut na średniej mocy palnika nie dłużej aby nie rozgotować kapusty. Po tym czasie włożyć masło , doprawić octem , solą i pieprzem ( ja jeszcze dodaję łyżeczkę cukru do smaku ale nie koniecznie ) oraz dodać posiekany koperek . Całość gotuj jeszcze 5 minut do całkowitego rozpuszczenia masła. Smacznego.
Kapusta gotowa do podania.