Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj młoda kapusta na masełku z dodatkiem koperku. Smaczna i prosta w przygotowaniu. Przepis przywiozłam ze Szczytna od znajomej. Polecam
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 839
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 1948
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 441
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 839
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 1948
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 441
Składniki
Kapustę po oczyszczeniu z wierzchnich , brzydkich liści podzielić na ćwiartki i poszatkować. Włożyć do garnka, zalać wodą tak do połowy około 3/4 szklanki (szkl. o poj. 250 ml .) i gotować około 25 minut na średniej mocy palnika nie dłużej aby nie rozgotować kapusty. Po tym czasie włożyć masło , doprawić octem , solą i pieprzem ( ja jeszcze dodaję łyżeczkę cukru do smaku ale nie koniecznie ) oraz dodać posiekany koperek . Całość gotuj jeszcze 5 minut do całkowitego rozpuszczenia masła. Smacznego.
Kapusta gotowa do podania.