Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny dodatek na ciepło do obiadu.
tarka o grubym oczku
Dwa hity, Murzynek i Izaura, przy jednym ucieraniu ciasta. Kochaliśmy je za...
Odsłon: 6921
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 5156
Gulasz z mięsa wieprzowego -delikatnej i lekko tłustej łopatki z dodatkiem wa...
Odsłon: 2169
Dwa hity, Murzynek i Izaura, przy jednym ucieraniu ciasta. Kochaliśmy je za...
Odsłon: 6921
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 5156
Gulasz z mięsa wieprzowego -delikatnej i lekko tłustej łopatki z dodatkiem wa...
Odsłon: 2169
Składniki
Kapustę najlepiej pokroić w kostkę. Na oliwie lekko złoci się posiekany czosnek, potem można dodać kapustę i przyprawy i podsmażyć lekko. Gdy kapusta będzie zrumieniona miejscami, można dodać pomidory. Najłatwiej jest je przekroić na pół i zetrzeć na grubym oczku lub dodać passatę- około 1 szkl.- 330ml. Całość powinna się dusić pod przykryciem do miękkości kapusty, około 25 - 30 minut. W między czasie można ją doprawić solą i szczyptą cukru. Po wyłączeniu ognia można dodać posiekany koperek.
Smacznego :)