Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny dodatek na ciepło do obiadu.
tarka o grubym oczku
Na dzisiejszą zapiekankę miałam trochę grzybów, ziemniaków, kalafiora i kiełb...
Odsłon: 31
filet z kurczaka z słodko pikantnym sosie - szybkie, proste i bardzo aromatyc...
Odsłon: 35
Przepyszny sernik na wzór tych idealnych z kawiarni. Goście będą pytać, gdzie...
Odsłon: 32
Smażone pączki z dziurką to ciekawa alternatywa na Tłusty Czwartek. Nie wymag...
Odsłon: 2046
Na dzisiejszą zapiekankę miałam trochę grzybów, ziemniaków, kalafiora i kiełb...
Odsłon: 31
filet z kurczaka z słodko pikantnym sosie - szybkie, proste i bardzo aromatyc...
Odsłon: 35
Przepyszny sernik na wzór tych idealnych z kawiarni. Goście będą pytać, gdzie...
Odsłon: 32
Smażone pączki z dziurką to ciekawa alternatywa na Tłusty Czwartek. Nie wymag...
Odsłon: 2046
Składniki
Kapustę najlepiej pokroić w kostkę. Na oliwie lekko złoci się posiekany czosnek, potem można dodać kapustę i przyprawy i podsmażyć lekko. Gdy kapusta będzie zrumieniona miejscami, można dodać pomidory. Najłatwiej jest je przekroić na pół i zetrzeć na grubym oczku lub dodać passatę- około 1 szkl.- 330ml. Całość powinna się dusić pod przykryciem do miękkości kapusty, około 25 - 30 minut. W między czasie można ją doprawić solą i szczyptą cukru. Po wyłączeniu ognia można dodać posiekany koperek.
Smacznego :)